鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、熊本、宮崎)討論區(5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

我早兩個星期book 星期六(18號)早海幸山幸已經book 唔到
之後book下星期一朝早指宿玉手箱已經得番幾個位
SL人吉最有feel同埋車上零食嚟計都係SL 人吉最正
網上預訂係喺班次一個月前開始,熱門列車真係有啲敏水,尤其南九州jr pass得三日卷,好少走棧位
熊本去遠d可以去通潤橋
咩深度遊呀⋯⋯
咪又係坐巴士,JR果D係人都去到嘅公廁地方
我果D⋯⋯食又無啖好食,住又upupdumdum⋯⋯趕頭趕命
自己揸車,四圍去慢慢品嘗周圍環境先叫深度遊呀⋯⋯識埋日文仲無敵呀
嚮邊架?有乜特色?
不過個名我就自然諗起⋯⋯啡色條狀物體
係好有feel,觀光車卡好正⋯⋯
但我覺得其他車箱座位太迫,四個人坐好辛苦
睇佢噴水
利申:無去過
海幸山幸已經算係無咁熱門既車,竟然早兩個星期已經book唔到?
不過海幸山幸有自由席,早啲去排隊應該都搭到既
高千穗牧場有無得去
幾時去?
尋日去見到話1月20號至24號臨時休業
屌你成座山咁大草地
乜都冇
i mean已經轉走晒啲動物
預咗係咁 冇牛羊通山跑
係喺個棚度俾人撚下

尋日有玩整雪糕同揸牛奶 幾好玩
羊丘展望台個view唔錯㗎 能見度幾高之餘又唔曬

btw琴日喺高崎觀光巴士 除咗一對日本情侶之外 俾香港人包咗車
玩整雪糕同揸牛奶 係咪限定時間? 可能我太早去, 冇遊客冇動物
張pass到手先有得book???
係咪要係jr綠色counter book???
網上預訂咗pass就會有code 俾你網上訂座,最早一個月前有得訂座
我係klook 買pass, 未到手都有code??
打漏左個字 "朝"字 book唔到朝早個班 最後book左下午回程個班就算
上次臨時想去 book左最後又取消左 上次6日之前先訂朝早個班都仲有位
今次:

題外話:係青島走個陣見到一個台灣女仔拖住佢兩老 結果佢地同我行程一樣
(10:30青島走 12:30SunMesse走 2:00鵜戶走)
最後海幸山幸番宮崎 佢地個位又咁啱坐我旁邊
klook好似比完錢之後直接出voucher number
用佢個voucher number上JR九州個網登記
整雪糕要提前預約
去到預備好哂d料等你

揸牛奶一日兩場 星期六日假期先有
咁有無上前識人? 帶2老去旅行應該係好女仔
絲打 找唔找到個code去訂票
I've just got out of an onsen, dried myself on a towel and am dressing. My brother has just towelled off and am getting dressed.
my cousin has just got out of an onsen in Fukuoka, dried himself off and am getting dressed.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞