『薪火post』BNO續期資訊 (70) 2019年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
咁我直接寫信解釋話冇就算
最近續領成功所以報個喜訊
11月14號寄speedpost
淨係寄咗HKID copy, 特衰copy, 住址證明同舊bno(仲係bb相)
千奇唔好試: 佢要我countersign但我連份form都冇印到出黎寄
20號話收到documents
25號approved
29號一次過收到晒2份DHL
多謝晒整google doc同喺過往咁多個post幫手答過人問題嘅巴打們
利申: 追po追到由舊system轉新system先肯的起心肝去整
我認我係垃圾
Lost case 8weeks以上報到區
2/10 received
FAQ好似冇講, 有冇人試過要老豆老母出世紙同結婚證書, 冇俾到都得?
我個CASE係過左期N年而家要整返
佢要我交老豆老母出世紙同結婚證書
我全部都冇交到 寫左信解釋
最後都approved
佢要我交老豆老母身份証,結婚証。我無俾亦無寫信解釋一樣批。
呼籲藍絲盡快renounce 英籍
十月尾寄 11/11開始process 到而家仲process緊
係咪出咗咩問題 自問寄齊晒所有文件
唔洗出世紙同父母結婚紙?改左??
幫阿媽搞個本bno仲未番 hold住咗就嚟3個月
但同期搞我自己個本就已經收到
我係唔係應該打番去bno個邊問下
有咩比咩
WEBCHAT
請問要點禁
thz
不過打咗去 staff話仲係security check緊
巴打你除左舊bno全部俾copy?一樣係過期n年重新續?
終於

只寄了: 剪了角的BB相bno
無副簽(有寫信解釋)
特衰 出世紙 住址證明

感謝置頂的google docs, 教學好詳細
即使有疑問, 爬文都爬到答案
『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000
https://lih.kg/1769189
後果自負
後果自負
『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞