『薪火post』BNO續期資訊 (70) 2019年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
到十八歲就完
好多津貼都係
正解
https://www.csb.gov.hk/tc_chi/admin/benefits/88.html
如讀大學要自己俾,英國起碼成球嘢!
觀念正確嘅伯友
同時亦代表你有更多機會出國去玩!
印象中之後仲有一位,但未有上嚟報告了。
收到了
12 號寄件,今日收
中共唔承認BNO,但如果去做問責高官,好似又要放棄BNO先做到,即係前後矛盾,呢頭話唔承認,果頭又要人放棄
果個班係歸化英籍的大陸人,原來佢哋爭一個無居英權的護照
170000變248000都算係咁,當然唔係好多
共產黨一向前後矛盾!佢哋自己做官,係爭取機會俾家人出國,從而攞外國國籍!
HMPO 又準備開工
希望有好消息
半個月就已經搞掂
依家等緊DHL寄翻黎
Lost case 兩個月依然being processed
日日都開工啦
收到dhl sms
hmpo未update
我18先寄今日已經收到
根本最終唔夠人申請,後期求人申請咁濟!佢個目標唔係普通低下階層,而係中高層,對於英國嚟講,低下階層等同嚟攞福利。
上星期五簽收左, 快啲開我啲文件pls
Hmpo status update 咗printed and sent... 但我隔咗幾日之後淨係收到一封DHL 嘅email (係supporting documents)..
理論上係咪應該會有兩封email?
我打返PEX reference no去DHL tracking 都係得一件貨
係咪寄失咗
等夠1week再冇消息先搵hmpo啦
Bno 去英國讀大學
當uk定 international 收費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞