『薪火post』BNO續期資訊 (70) 2019年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
我屋企人冇幫我整
有方法!
去返97年7月前幫自己申請

睇頭po身份證大法check完都係冇就冇機了
見有巴打都係屋企人話冇幫佢整 但其實有
要怪就怪老豆老母
雖然老豆藍,但係果時96扯豬尾出世都幫我整返bno
要繼續用特衰啦
睇#10
好唔該巴打
脫歐轉藍色?
對唔住我真係好嬲, 早幾日我講過佢寄信比我副簽人, 個email壞既覆唔到, 我webchat搵過佢地話會幫我問,
今日再sd sms黎叫我再補副簽, 我加埋第3個副簽, 點搵比你呀我屌你老母
speedpost星期一寄 尋晚簽收左
我唔知可以點算,其實佢地比既email 錯,而webchat既同事前後不對徑,佢地仲要好串咁壓我,想放棄
封信都係叫返你之前位朋友,補返資料頁加observation,電郵地址記得跟返佢個大細楷!同埋電郵唔到,咪跟個地址寄去囉。
跟曬都唔得,可以留意:佢張信係寫HMPassportOfficeLiverpoolRQ2
但我今日收到叫我再搵副簽個email 係HMPOLiverpoolRQ2
係完全唔同架, 我webchat 佢話因為我太耐無覆所以要我再搵過,問題係佢寄比我副簽用左12日,就算我地寄去一樣遲,我可以點做
照用hmpoliverpoolrq2電郵佢先,另加郵寄,睇吓佢點處理先,正如你講,每個人覆你答案都唔同,同埋你話已經寄咗囉,你個申請仍然有效處理中。
我叫緊個朋友forward成個電郵過去,第一個webchat真係串到仆街,我諗係因為我寫左complaint 既字眼,但事實佢地封信有兩個錯處,其中一個錯處就係電郵攪到我城覆唔到,我事後應該會寫封official complaint letter,因為有曬證據證明佢地出信有問題對我唔係好公平
我同時都要開始搵定人,唉
[立場新聞] 日本人發起聯署 要求國會討論日版「香港人權與民主法案」
https://lih.kg/1760581
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞