『薪火post』BNO續期資訊 (70) 2019年BNO有效護照數量爆升

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
有朋友個阿媽申請bno本身佢已經批左已經寄左DHL
點知寄方(即係英國)突然間話退返份件
check過email 同埋bno個網站都話本野已經寄出亦無任何野講
咁即係點有無人有相同遭遇

利申:我而家用緊bno出境喺日本

錯名
等吓喇
會唔會係英國寫錯佢個名?
睇到啦,我朋友睇到DHL上款寫錯左,Tai Man Chan寫左T Chan 唔該曬樓主
又嚟呢啲case
會唔會彈回頭呢啲真係睇彩數
呢啲只會不斷發生,都唔知速遞條數點計!
愛丁堡即時:大專學界國際代表團(HKIAD)同我要攬炒團隊已經準備咗一份過百頁嘅制裁報告,兩日內會直接交畀美國國會,國務院及白宮
想問大家個status 幾時會update

件件已經delivered, 但login 睇bno status 果度重係叫我填d form 咁。。。
等多陣啦

同一時間收wor
我頭先6點3話received
你等多陣有嫁啦
我本bno個code係GBR,正唔正常?我地唔係叫GBN咩?
睇最下邊個行係咪 GBN,
Code 個度就算係我以前個本都係出 GBR
終於轉左Application being processed希望冇咩阻滯
我13號收左document到依家都冇再update過了... 我first apply
唔好同人比較,俾啲耐性。
過期護照嗰邊查唔返資料,好大機會彈,尤其是included child連相都無,副署好可能好睇重下!唔搵唔知揸外國護照朋友多,盡力而為啦,再睇#10同睇doc一次保平安!
有正職就得啦!好似都冇乜聽過副簽人持有效護照,但因為係非專業人士而被彈副簽 (冇正職學生除外),幫我副簽個朋友只係電訊業前線技術工種,都一樣冇問題!
補充,根據連登巴絲續領經驗分享,副簽人國籍遠比職業性質重要,以往眼見彈副簽原因多數因為持非指定國籍passport或者已過期,副簽人係學生被彈又見過..... 所以你無論如何都要搵個持有效passport朋友幫手,佢就算做清潔工人都冇所謂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞