[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
你仲有大把貨喎,唔使買啦
B&L 基本上係拖鞋,唔適合長途行路,原本都係做高級室內鞋用,上星期旅行著去法國餐廳就岩用

Vass新個款如果經Ascot Shoes買會貴到唔抵,而佢last偏大,正常真係要試左先得

咁計最耐用最抵著,自然係CJ Harvard Shell
追完post、個個都大推,即時想入返對
B&L 當拖鞋著!非常舒服!
謝喵巴詳解,b&l 係見呢排好似出左下面呢隻都有啲吸引,但係香港好似又係冇得試。呢款唔知會唔會似sagan classics一樣咁拖鞋呢
https://baudoinlange.com/collections/men-sagan-grand/products/men-sagan-grand-penny-dark-brown-glove-suede
睇黎都係去睇下cj先
我覺得2款唔算同一種鞋,值得兩對都擁有
請問各位手足,
知唔知金鐘賣皮鞋產品有冇邊間係黃/藍?
幫襯wiki wong會唔會好啲
(想買嚟蠟令返對鞋)
中環Leather healer
咦呢款似Blake喎,不如你試下
唔該巴打
買蠟梗係上牛sir度買bootblack用左bb我用唔返saphir
中環leather healer/牛巴幫到你
cjB&L 太薄行得耐唔得。
bb起鏡係咪快好多?定都係人既問題?
結構上的確係
但我覺得兩者鞋型上都唔同

所以好難取捨,我鍾意bl鞋型,但又想要cj底
最後買哂兩對
Cj 唔要 cordovan 同款係邊隻
想問西褲會唔會次次拎去乾洗?上面寫dry clean,手洗係咪唔好
我中意痾蛋個sharp
黎緊諗住去ac整safari jacket用cashmere,tweed,定係wool好?
b&L 我知道唔會要行好多個時就著,少過5000步都幾舒服下。
其實如果要買belgium款嘅loafer
除咗B&L有其他選擇咩
Tweed 好
著緊
要舒服B&L無出其右。
唔駛諗
Tweed一票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞