[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想買冷衫,不過記得留啲彈藥,好多鋪係聖誕前減而black friday唔做
但work boots其實我覺得Obeanuf’s 隻heavy duty LP更好
有無冷衫推薦,無印今年麻麻地
IM, JOE 都ok
meermin 係咪加左價?
$20usd 到
牛巴知唔知香港邊到有得賣? thx
深藍色loafer 有無牌子推介?
Amazon啦
買左對 TLB LOAFERS
Carmina outlet執到對啱碼馬pat
想請教各位巴打
我有一位鍾意訂造西裝嘅年長長輩希望訂造皮革西裝,佢熟絡嘅裁縫師傅都話唔識handle,請問各位有無合適裁縫推介?
Cifoneli
皮西裝正常衣車係車唔到的,太厚太堅韌衣車根本車唔到,就算手縫都要用三角針,打鈕門亦不是正常鎖法。香港基本上是無人做的,只可以搵皮衣廠做。外國反而會有,但通常好貴
多謝
上網睇過,Cifoneli係意大利裁縫店
請問香港有無搵大陸工場代工,但手工可以嘅選擇?
老人家唔識亦唔會搵外國裁縫
John Smedley?
佢地係法國佬
都係果句,香港無
Cifonelli*
美麗都金馬?
介唔介意講全名係邊間
應該係Inis Meain同Johnstons of Elgin
買開lucafaloni都唔錯。
想請教各位巴打,有無邊個牌子既皮鞋,有得選擇鞋楦闊度(或者造得比較闊)?因為本人對腳比較大,闊度有成12cm,買Red Wing 都要EE 闊度先得。之前買左對Carlos Santos,但都因為太夾腳,d 腳趾屈埋一齊,最後都係著唔到。謝謝各位!
Alden 有EEE但一定要訂
想問Carmina Chelsea boot 2500HKD 連運 番香港抵唔抵? 想買對suede chelsea boot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞