[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
運費都包埋
神乜鬼
有大揀大,恤衫無紙口的,大有得改細,細是無得改大的。
幾多年前?依家一個double都唔得。
12-13年咁上下,正價6xx鎊,年中年底都有sale,一sale就300尾400頭一對包運
想問下學生想買件老西
去Interview 同xmas ball都適合,想著五年到
應該訂做定係買現貨?
問過同學話massimo dutti,zara或者brioni都ok
遲啲去義大利旅行
嗰度訂造會唔會比香港好(平/cutting/料)?
今日都有得4k 不過唔包tree 仲想呃我155 磅買個tree

Gone are the old good days
去ball 同interview 兩樣野黎架喔
想買套萬用老西
個tree上淘寶買就得啦,好似兩舊幾

左邊淘寶,右邊原裝,咁使乜買原裝呀?
當時又無我size,又無啱的款,我就見到買唔到
不過都執到兩對JL
無啲咁既野架啵
淘寶抄gg同berluti成行成市,3D print 當道,不過啲五金是差好遠我都唔會買原裝但會俾多少少買瑞典網
如果你覺得意大利同質素會平過香港,我只可以屌你一句「發夢啦你」
我個人cheap吖嘛
嘩 屌 除左顏色同instep 會唔會太撚似
米蘭靚嘅訂造知唔知大概要幾多錢?
顏色自選,可以一樣色的
30-50k
其實點會將 brioni 同 zara, massimo dutti 拍埋一齊嚟講...?
Yuki唔洗呀 不過前提係你唔係trunkshow fitting
起標
Yuki同satoki響米蘭因為輩份未夠只可以set呢個價錢。大朵啲Caraceni、Dumbech呢啲已被發掘又有年資既大鋪多數過50。
我問兩個同學,佢哋俾咗三個選擇我姐
我知brioni會貴少少,但係唔知值唔值得
已經唔係貴少少嘅程度
三個根本唔同price category
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞