[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有一對Regal
表示不能同意更多
我呢邊冬天就會落雪,touch wood未試過仆街
想請問下買皮鞋有冇邊間鋪頭推薦
巴打點睇Yeossal既褲?
有意欲買條MTO
巴打們點睇berwick既鞋?
一對靚鞋陪你好耐,一對唔鍾意嘅鞋著一排就唔想著。買兩對berwick夠係Tassel買CJ或者A記買Carmina(有找)。加一千幾百會開心好多。
屌有同感!之前新年買咗佢哋個福袋,嗰兩對鞋基本上加埋著咗都無5次就擺撚咗係度
宜家算識多少少之後,發覺個last同size根本就錯嘅
你地著西裝會唔會好難蹲低綁鞋帶? 好似會爆褲咁..係咪太緊?
又唔好咁講
一開始買貴都未必會買得岩
利申:有兩對唔岩Size同Last
我反而有對berwick 既tassel loafers 算係幾岩size
lm
我都有,last唔差但皮真係硬,腳踭好痛
都真,一個禮拜著2次,著左半年先叫做好d,頭2個月夾到腳趾尾舊骨都腫晒
last點解
鞋型
原來咁多人係咁,我仲以為我問題
對tassel loafer著左幾次就一邊底想甩咁,個last勁唔舒服唔知做乜鳩咁
以前著波鞋就話知咩叫頂,夾腳,刮腳
皮鞋真係第二個領域係要交下學費先搵到啱自己嘅last
其實個last要點先叫岩腳/可接受?
不過Berwick真心d皮麻麻、寧願加多少少時買對好d,買過一對之後唔會想買第二對
如果對鞋唔會令你覺得唔岩腳咪姐係岩
千零二千蚊算係咁 當玩下款又唔係咁差既
我覺得都係睇個人需要姐,總之正常就唔會係香港啲鋪頭買,上網買先$1000 - $1500 呢個水位我唔覺得有其他牌子好過berwick 喎,鬼唔知比多啲錢買啲靚啲嘅牌子好啲咩,有無咁嘅需要同budget 先,你地所謂比多少少買好啲果少少至少係double 甚至 triple 價錢嫁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞