[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
When I was still slim我都窄膊,其實睇你點cut
求救一下

呢個月所有瘋馬皮製品都龜裂 唔知係咪太乾燥
新買既都係
乳液同貂鼠油都修補唔到 點救好
黎緊翻新工要著西裝,去過g2000試,無件啱,可能因為我太瘦,想問有無度身訂造嘅舖頭可以介紹下?

筆直2-3000千

利申:170cm 50kg
型棍
想買多件褸,有咩牌子差唔多價錢有suitsupply嘅質素
因為我見啲款個膊都係咁,有啲難搞
俾多啲錢係唯一既解決方法
$500 想搵條啡皮帶,返工粗用,求推介
皮底踩雪係咪會出事
未見過歐洲落雪?
你對鞋歐洲人著先 突登整對落雪唔著得玩自己幾百年?
唔知佢哋係咪著膠底
上轉style forum 睇吓 應該幫到你
膠呢個Concept呢幾十年先出現.....
我見頭先落街行到喀喀聲又跣所以問下啫
係drop93買對NOS 嘅The Armoury house brand factory second, costumer service 話係因為有line marks係右腳。

點知左腳鞋面嘅crease又粗又長。Suppose 做揀皮裁皮依D早期steps嘅時候對鞋應該未變成factory second,所以quality應該冇compromise到?

講真出得貨就叫過左廠qc架啦
上網睇吓Cheaney
呢d皮質應該唔會當係qc問題

我好奇究竟點解drop 93咁多factory second
用嚟清走塵同polish既鞋刷係咪有需要分開用唔同?同埋分馬毛豬毛?
咁drop 93 同 A記係affiliate,用嚟散貨都唔出奇
裂左=無得救
用圖答你

差啲仆咗
其實1493年歐洲佬已經有橡膠既concept...
想問下去日本旅行,有冇咩2000蚊左右既日牌皮鞋順便睇下?
日本野要手工野先靚,筆直乘十零倍再考慮日本野啦,2k買英國貨西班牙貨好過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞