[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
緣份既野
cj
搭單問下.. 如果滴到野係咪就咁搵清水濕下件西裝,再拎返件衫卒下就得架喇
滴左咩先
多謝巴打 詳細介紹🙏
我再想問多少少 如果唔係羊毛呢?

即係g2000 個D 棉加纖維

599兩條個D
例如食物汁咁
唔同汁唔同玩法
師兄 爬完文發現你好鍾意洗褲 建議你買條Uniqlo 可以日日洗
莫非佢係之前話成日流汗接受唔到果位巴打?
笑撚死咩
我都大汗架 我做左咁多年人
D褲都係成日洗
突然間話半年唔洗 有少少衝擊姐
想請問吓大家 知唔知香港邊度有bespoke trench coat嘅舖頭想搵d質素比較好嘅 做件Burberry(d鬼佬狂踩佢年年加價但質素仲差左 我唔太識 從來冇買過) Aquascutum果種classic trench

我問過幾間 亞民興昌話佢地唔做overcoat WWchan同armoury話淨係有做polo chesterfield covert果d大褸

結果我睇左askandy forum d人話香港間mytailor有位Joe Hemrajani師傅兼創辦人
我打左去問 佢竟然話有 遲d會上去見吓佢再決定 所以想問吓大家有咩建議
買二手囉,ebay.uk應該有好多好平。
買二手 X2
我見舊版Made in England先60-100 quid
依個真連d師傅都問我係咪買唔到二手 都算係

一黎我又驚ebay假野 二黎又要查size資料 唔同年代d trench coat又唔同fit 如果唔啱身又要退貨都麻煩
所以先諗住整件比自己 肯定fit身

不過我都聽講過Burburry本身有MTM trench coat 唔知香港有冇
CJ! 舒服唔刮腳
CJ! 舒服唔刮腳
舊版可能會偏大,我件80s 46IT都好大件下
ebay唔駛太擔心,實際係意大利古著鋪買件80s都只係120-200EUR
咁我都留意多d二手trench先唔該晒
Thanks雖然未聽過但睇吓先
CJ無得輸
咁一面倒都投CJ既,vass同b&l有咩唔好,係因為我果呢兩款都新所以冇乜評價?
你哋講到我都想去換過對新的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞