[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
冇發霉巳經好好。我嗰件D霉清完過一排又有,而家有D霉印清唔走,下一步可能拎去洗再上臘睇吓好唔好D
Mackintosh 都唔錯,用loro piana storm system 來做,都係6、7千
其實香港無乜必要上蠟IMO, 掉落洗衣機洗完有少少水洗feel就咁著都幾好。唔洗搞到次次除衫成袖水。
就咁著
想學其實點知塊布係屬於咩質素定真係睇廠名?
首先撫多D就會分到,之後就做完著一排就會知係咪真係掂,唔起毛頭,唔rea 就ok la.
基本上是靠手感。
牌子是口碑,也是信譽,呢D貴貨,基本上看牌子也大概知道質素。即係你去新光叫特價吉品乾鮑,你都唔使望有乜好嘢。但去阿一度叫吉品,點都唔會太差咁囉。
好正啊 瘦j扮野時間
Black Friday 既戰利品到你腳
7999? 英國平好多喎,定係加左價?
想請教下咁多位大神!睇中左對 saint Crispins 對 539 loafer , 值得去馬嗎?評價如何?thanks !
姐係一切都係靠經驗唯有再惡補下,學多啲
同埋呢啲貴貨其實好講原料⋯⋯紡織技術都係其次,最靚產地貨就係得咁多,LVMH大手大手掃玩獨市生意,原料價格cashmere呢兩年期貨市場算左倍幾,除非買舊布,否則平是唔會有靚貨cashmere的
我覺得係lining問題 隻䄂lining好焗
https://www.carminashoemaker.com/mto-groups-1224/fur-lined-wingtip-boots-brown-elbamat-80770

carmina新出既fur-lined boot, 有冇人買過類似既鞋? 同埋OSCAR既instep 係咪比較low?
netural 既wax 可唔可以用係black/dark brown既鞋到 會唔會無效
唔會無效。
我都著緊
不過可能我膊又窄頭又細,明明啱身著出黎好似怪怪地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞