[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
舊霍士 google search 搵唔到
有無指定一兩個既地址可以睇睇?
牛巴應該係意大利舊布鋪入面嘅fox brothers 老料
有無香港既鋪
仆街

係g2000 買左套羊毛

擺左落洗衣機洗

係咪冇得救

新手第一套 唔知唔可以機洗

sales 完全冇提過 喊出黎
...........算啦G2000就 係時候上DB
有我就唔會話響香港買霍士係戇鳩
每隔一兩個post 就要拎出黎鞭下
呢個年頭仲信FB評論基本上同信open rice d圖都無張既食評差唔多水平

大陸人淘寶都識睇左買家秀先啦
openrice 同fb都係用黎睇地址同埋營業時間

冇經驗既真係去鋪頭整算啦,起碼有人帶住啲野會跟得好啲, 減少中伏嘅機會。
開名。

外面手工我唔評,你啲相影到咁樣睇條鐵。得第三張圖清,但我好少見30萬羊日本仔內籠做到咁既撚樣。啲線全部機打連個tag都機車,鈕門又機打,袋口包邊仲要包到咁撚樣。

32萬羊講緊成兩萬二黎緊,kotaro(corcos) 、Yuki、kubota講緊換番港紙都係差不多價,講緊個內籠差緊唔止十條街

如果你用32萬羊響日本買套咁既野番黎,都真係除咗你柒,都無咩可以賴。

P.S. 我番睇都覺得自己好mean
唔mean啦, 我都想要個中肯評價
isetan的ichoro Suzuki 來的

我遲dup多d
ichiro Suzuki , 俾人 auto correct 左

唔係23萬羊咩?
我見到有15 16萬添啦
但你搞成set 簡埋布
加黎加去最尾 我32 lor
我果時揀左差不多最貴個布

later I up 內籠 u see see

覺得點 , please diu!
師兄邊位?是同我買的嗎?如是,我有無退款?
我紀錄係出曬貨的,如有錯請通知我。
西裝乾洗是常識哦!正常就應該無得救,你去乾洗鋪試下熨唔熨得番件衫型出來
件褸 我冇洗呀

齋洗條褲咋 縮哂水 應該冇得夠

我成日要著 買完中哂伏 唔通一星期乾洗一次咩
講認真,如果只是要去到圖中的水準,美麗都師傅應該交到。32萬羊都比得,我又唔太介意比三千玩下
你帶埋呢套去叫Ng師傅照跟,又看下效果如何?
BTW, 二千是齋jacket?
去G二千配番條褲啦!
有紙口可以放番長同濶,不過嗰様就
冇啦 起哂粒粒咁

我個時買左兩條一模一樣既褲

因為都驚配唔番隻色

但羊毛唔洗得 我配兩條都冇用啦

其實有少少色差 係咪都可以接受
wax就一星期一兩次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞