[戰火紛飛] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (31)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我都有條褲比姐姐手機洗左,成套廢左,掉又唔係唔掉又唔係。BO 新入行著返一套穩陣d
條褲原價1199

折完都700

好心痛 著左三次咋

但係我有少少唔理解
D褲真係可以一個星期著五日 著足半年都唔洗?

因為我依家份工都係恤衫 西褲

如果夏天我直頭日日都洗
條褲原價1199

折完都700

好心痛 著左三次咋

但係我有少少唔理解
D褲真係可以一個星期著五日 著足半年都唔洗?

因為我依家份工都係恤衫 西褲

如果夏天我直頭日日都洗
點著足5日啊 咩布都爛喇
試過日日著fresco 半年起鏡
但又唔洗得 唔通成日拿去乾洗咩
買多幾條輪咪得囉
依家我d 西褲都起哂鏡

由佢算 唔知有冇得救
買多幾條 但唔著個條 你都唔洗得條褲

就咁由佢吹下?
啲人操牛仔褲半年唔使咪又係咁著
著完拎出窗曬兩/三日太陽就冇事啦

你話整污糟左就另計
GBO?大貓分行?呢d post分分鐘有制服
唔洗擔心咁多
會,搵DB或去到搵金鷹整,都係咁上下
會 我買過一件
但埃及棉確實幾好著
但同樣價錢你值得更好
真係想貴著不如TM
羊毛本身抗菌,同埋正常正經一條西褲唔會緊身唔會一路貼住你啲皮膚。所以你就算唔洗只要掛起吹下就無味,有油就噴順風牌,滴到野就先用水spot clean左先再睇後續點處理。

你洗得多條褲反而會因為羊毛本身纖維上抗菌果層野會洗撚走埋,仲衰過唔洗。
用House fabric
佢地揀得畀你都唔會差得去邊
呢排想買新loafer過年,諗過CJ harvard dark brown cordovan, B&L sagan grand suede,牛巴鋪果對suede loafer(可惜冇碼),咁岩見到vass 有對新loafer,大家點睇或者點揀好,諗住返工或者casual都著到
牛仔褲咩!日日著,返工西褲最少7條啦比d時間佢地休息下
CJ一票

利申:著住上飛機
有諗過幫襯你,但遲左冇碼剩
有無8.5剩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞