少女被黑驚輪姦 昨於QE進行墮胎手術

3595 回覆
7873 Like 390 Dislike
成日話要保障受害人同埋爆料人士嘅身份,大佬呀從來冇人要公開佢嘅身份,絕對可以保密,有第三者講就得

公開成件事先至係保護佢哋嘅最佳辦法,講真如果依一兩日都無人公開講,都可以肯定依單野又係炒車,講真睇炒車新聞睇到心到煩,同華記條撚樣日日作假新聞有乜分別?!
好明白要受害人企出嚟係二次傷害
但係次次都係文字描述
咁多醫護都唔出聲?
大家除咗嬲又可以做咩?
仆街黑警死十次都唔夠
其實企得出來就冇得驚。
因為你醫院電腦,login全部有紀錄。你要cap圖要盛,一定要login。最後必然比人查到
要做呢樣事,就基本上預左一定被報復。

但我亦想講,你要查病人紀錄,最起碼你都要知道果個人咩ID, 或者幾時幾刻住嚮咩病房,或者嚮邊間房做過手術,其實準確接獨到呢d資訊的人根本唔多。
呢個數字係"示威活動相關"嘅人數,何況分分鐘佢故意收埋消滅證據嘅個案
女權撚去哂邊 仲係米覺得比黑警強姦係應份?
香港人: 好嬲呀!等到星期六日再抗爭 !
屌佢老母,呢個唔推唔得......死黑狗一定要十倍奉還!
...
越高調越安全
一直都係得邊邊邊個個朋友做醫護佢又聽同事講
你意思即係大家唔好抗爭返屋企?請停止消極言論。我地需要只係外部蟻民,但無一個政府係失去人民信任可以正常運作,除非佢直接送我地入集中營啦。請停止放負。每條外部戰線都唔好放棄,包括我地自己俾政府管治壓力,俾商界壓力同外國出手
但如果受害人唔願意,醫護都無辦法講太多。雖然好殘忍但係事實,雖然醫護講左少少資料但好多人眼中都無上次中大學生自己講可信
的確受害人無責任講,完全係佢個人選擇。

但實際上醫護根本無講詳情,我見社會無太大反應。除非醫護唔理當事人意願講多d。不過唔開受害人身分下,爆多左黑警真係唔知會點對受害人(黑警肯定知道邊個)
你呢個係assume佢真係有“多d" 可以爆。實際上事主都講左話比四隻狗搞。
其實重想要咩多d?
時地人,地同人都有啦。DNA又拎左。其實重想有咩?
因住受害者被自殺
搵政黨,工會,議員代表出來講就得,唔洗出面,背後有醫護嘅證據就已經足夠
上次吳傲雪非禮案都咁重視,今次人呢?
同意,醫護係咁依講兩句就算,依啲重大公眾事件咁嘅表態係不負責任,真金不怕紅爐火,等多兩日都冇update就一定係炒車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞