『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
想去 D 短線星期五六日儲吓印仔
有冇好介紹

日本(唔少香港人的第二個家)
泰國(陽光海灘)
韓國(而家冇支那人)
台灣(唔少香港人的第二個家,不過冇印仔)

泰國
以前香港人第二個家
依家冇人記得
嘢食無論價定味道都超高質

咁正?

plan下次去都好

係幾正的

泰國宜家都好撚多大陸人
上年去蘇梅島,多左個大型商場,入面3成都係大陸人...
十年前去唔好話大陸人,連華人都難得一見

個人覺得對於想坐飛機多過去玩嘅人,新加坡其實都唔錯

其實我上次去泰國都見到好多香港人做緊水貨客做嘅野:橫掃公仔麵,百力支,咖啡,etc,仲要pack箱... 排隊埋單嘅人,廣東話過半超市仲要特登開多個櫃位賣封箱膠紙
有冇好介紹

泰國(陽光海灘)
韓國(而家冇支那人)

泰國
以前香港人第二個家
依家冇人記得

咁正?

plan下次去都好

係幾正的

泰國宜家都好撚多大陸人

其實我上次去泰國都見到好多香港人做緊水貨客做嘅野:橫掃公仔麵,百力支,咖啡,etc,仲要pack箱... 排隊埋單嘅人,廣東話過半超市仲要特登開多個櫃位賣封箱膠紙

芭提雅都大把中國人
有冇好介紹

泰國(陽光海灘)
韓國(而家冇支那人)

泰國
以前香港人第二個家
依家冇人記得

咁正?

plan下次去都好

係幾正的

泰國宜家都好撚多大陸人

次次去都掃勁多零食返黎...好抵
3月24號已經轉左dispatched, 但咩消息都無, 其實係咪應該有d咩通知架?

我同你一樣24號轉dispatched,尋日收到sms,你應該都差唔多收到架啦

依家都未收到sms, 想sd email去hmpo問tracking no.
想知係咪依個email: hmpo@reply.co.uk ?
其實我官網搵唔到email address, 我係d bno舊post搵架咋
3月24號已經轉左dispatched, 但咩消息都無, 其實係咪應該有d咩通知架?

我同你一樣24號轉dispatched,尋日收到sms,你應該都差唔多收到架啦

依家都未收到sms, 想sd email去hmpo問tracking no.
想知係咪依個email: hmpo@reply.co.uk ?
其實我官網搵唔到email address, 我係d bno舊post搵架咋

都話星期六日唔使咁緊張

都話星期六日唔使咁緊張

我上次都係咁呢一兩日有㗎啦

泰國(陽光海灘)
韓國(而家冇支那人)

泰國
以前香港人第二個家
依家冇人記得

咁正?

plan下次去都好

係幾正的

泰國宜家都好撚多大陸人

次次去都掃勁多零食返黎...好抵

又平又好食
連七仔啲叮飯都係
想問一下琴晚轉咗 being process, 岩岩又轉番awaiting information
係咩玩法
今日轉完dispatched 跟手收埋DHL SMS
想問吓係收supporting document先
定係收新BNO先?
今日轉完dispatched 跟手收埋DHL SMS
想問吓係收supporting document先
定係收新BNO先?

呢個問題

可以係先收新護照先
亦可以係收supporting documents先
亦可以兩件一齊收

話唔埋
想問一下琴晚轉咗 being process, 岩岩又轉番awaiting information
係咩玩法

有無交齊文件?無就得閒check email/信箱。

不過亦可能無事發生第二日又轉返being process。
我好細個個時有本BNO
唔知可唔可以Renew同使唔使副署呢
Gotrip好似講一定要副署
唔識專業人士是咪玩完
利申:續咗好耐,新post留名

差少少想屌你

見到句 size=1 剎得切車

有好幾位中招

係咩玩法

有無交齊文件?無就得閒check email/信箱。

不過亦可能無事發生第二日又轉返being process。

交齊,但係副簽人寫填漏咗職業
買左機票去台灣
垃撚圾港航
買機票個陣country要同passport issuing country一樣
唔比外國人係香港住架?戇鳩
最後兩樣填哂GB
Btw 係咪因為吸左印落入台證 所以passport唔會再吸印?
真係好想要印仔
Btw 係咪因為吸左印落入台證 所以passport唔會再吸印?
真係好想要印仔

台灣好似唔會吸印落去
只要你係bno/特區就會吸落入台證度
真係好想要印仔

台灣好似唔會吸印落去
只要你係bno/特區就會吸落入台證度

啱啱睇左
應該又係PRC vs. ROC嘅原因

Not available都可以寄俾你,hmpo班友唔轉status姐洗乜擔心

點解要除鞋

係囉

揸特衰掛
我同我老豆揸bno唔洗

其實應該唔關事
我上個月去日本拎住全新BNO過海關, 都要除鞋同搜身
可能係我著得多衫同著左厚底高跟鞋, 以為我藏野喺入面
又多了一個盡快續BNO的理由

選民登記 咁漏料玩殘全港銀行-中環客
http://hkcitizensmedia.com/2017/03/28/選民登記-咁漏料玩殘全港銀行/
有冇好介紹

泰國(陽光海灘)
韓國(而家冇支那人)

去泰國呢 D 仆街國家,一陣唔覺意變咗中國人夾上大陸

去下沙巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞