『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
班大中華膠都好無聊姐

所以有啲人話同家人親戚講政治講到反面咁誇張唔信,係呢度你見到一個又一個活生生嘅例子。只係我哋嘅巴打好多都無直接同父母對質先無搞到家變

真係唔明大中華膠腦部構造,明明又唔係概得利益者,愛乜野國姐

畀cctvb 洗曬腦
成幾頁膠嘢
到最尾都係因為冇睇清楚份 doc

幫推下post

標題已經寫得好清楚
班大中華膠都好無聊姐

所以有啲人話同家人親戚講政治講到反面咁誇張唔信,係呢度你見到一個又一個活生生嘅例子。只係我哋嘅巴打好多都無直接同父母對質先無搞到家變

平時屋企唔講政治
老母同我(其實可能得我)知對方嘅政見對立
老母雖然見我續bno佢都有話過「讚」本嘢靚啲,但從其他嘢都知佢係藍屍嚟
之前我反諷拎咗之前張撐貪污遊行做icon,佢忽痕問我係咪撐七警 我初頭都唔答佢,轉返張圖,之後佢繼續問,再話自己好撐。我終於忍唔住第一次同老母講話「如果你覺得個仔撐嘅話,你要諗下發生咩事」,佢即刻唔出聲,連佢icon有我張相嘅合照都轉埋。
我唔想政治入屋,因為老豆都係藍屍,二對一,加上佢地又睇tvb又乜又物,根本完全對立,冇得救。連七警都撐得,我唔知點可以用三言兩語解決到。

快點搬出去住啦,話不投機半句多

要斷絕關係先得
以上嘅事係發生係whatsapp
平時面對面係冇咩嘢,因為一向政治唔入屋
成幾頁膠嘢
到最尾都係因為冇睇清楚份 doc

幫推下post

標題已經寫得好清楚

班大中華膠都好無聊姐

真係唔明大中華膠腦部構造,明明又唔係概得利益者,愛乜野國姐

畀cctvb 洗曬腦

以為自己係中華民族一份子先好笑
明明文化差異咁大
其實有冇果d咩類似客戶服務熱線
勁多野想問
係度問又比人派膠

我地呢度冇收錢架
你呢種咁尊貴既客戶 以下電話應該幫到你
勁多野想問
係度問又比人派膠

我地呢度冇收錢架

Sam巴好似去過
勁多野想問
係度問又比人派膠

我地呢度冇收錢架

唔該哂

頭先拎張身份證出黎果陣手都振埋
(12-96)
係咪姐係有機

你係唔係肯定你出世時父或母係永久居民?係嘅話差唔多肯定無得輸。

搵唔到舊嗰本嘅話就lost passport case,但係如果非刑事導致嘅護照遺失可以唔使去警署報失,淨填LS01就得。

我就個人認為父母嘅BN(O)護照就無乜用嘅,畀唔畀就你決定。

我張身份證簽發日期係(01-97),都有BNO. 巴打可以一戰!

same 我再尾班車啲 (03-97),我都有

我仲遲 (05-97) 都有

(09-97) 有冇人遲過我

真係尾班車

其實真係要多謝自己老豆老母。 雖然我老母都係抱住人有我有嘅心態去幫成家人拎BNO , 但起碼依家我可以自由以英籍 定支籍 身分出國。

頭先拎張身份證出黎果陣手都振埋
(12-96)
係咪姐係有機

你係唔係肯定你出世時父或母係永久居民?係嘅話差唔多肯定無得輸。

搵唔到舊嗰本嘅話就lost passport case,但係如果非刑事導致嘅護照遺失可以唔使去警署報失,淨填LS01就得。

我就個人認為父母嘅BN(O)護照就無乜用嘅,畀唔畀就你決定。

我張身份證簽發日期係(01-97),都有BNO. 巴打可以一戰!

真係尾班車

其實真係要多謝自己老豆老母。 雖然我老母都係抱住人有我有嘅心態去幫成家人拎BNO , 但起碼依家我可以自由以英籍 定支籍 身分出國。

拎bno可以去到幾盡
Finding a design for a post-Brexit UK passport
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-39455495
建議design
個一半藍一半紅 half in half brexit

彩色個本想點 雖然係幾靚

幾創新 第一本白色嘅passport
但初頭uk passport係深藍係因為襟污糟 白色

藍紅同白色個本幾靚

白同彩色個本

好有機會另類平權 如果真係轉咁靚 未過期都再續

唔知會用邊款呢
Finding a design for a post-Brexit UK passport
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-39455495
建議design
個一半藍一半紅 half in half brexit

彩色個本想點 雖然係幾靚

幾創新 第一本白色嘅passport
但初頭uk passport係深藍係因為襟污糟 白色

藍紅同白色個本幾靚

白同彩色個本

唔知會用邊款呢

如果白色或者下面個彩色的,未過期都要走去續

藍紅同白色個本幾靚

白同彩色個本

唔知會用邊款呢

彩色果本好似倫敦奧運Logo,不了

我 (08-96)咋

10-94
我發覺d大中華膠父母真係好狡滑

頭先老豆話我首次簽發日期係98定99年
好彩我自己睇下先至係96年
不過呢下我又自己膠左,唔記得有得睇

放心你唔係第一個 有D 大中華膠父母直頭同巴打講話冇申請過BNO

但種種跡象都顯示巴打係好有機會 APPLY過 你個CASE係值得搏

當然唔係100%你自己諗清楚先決定啦
嗰post又熱鬧返
都係舊版護照好,起碼唔駛簽名

一樣要簽....不過係簽係application form到

好耐無見
嗰post又熱鬧返
都係舊版護照好,起碼唔駛簽名

一樣要簽....不過係簽係application form到

佢幫你簽落passport 個比例會好怪

白同彩色個本

[img]https://holland.pk/rqp85sm[/im]
唔知會用邊款呢

似啲傳單
前兩年續嘅時候係高峰期 而家少咗好多人

白同彩色個本

[img]https://holland.pk/rqp85sm[/im]
唔知會用邊款呢

似啲傳單

中間同白色嗰個幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞