『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
咁鍾意食兩家茶禮都冇佢符
但拎BNO喺法理上就喺英國國民
拎特衰就喺支那國民
我就拎BNO唔想俾當支那人
你鍾意兩家茶禮咪食
Btw唔覺特衰喺茶禮

我一直都講左自己食兩家茶飯
多個選擇,點解一定要逼自己得一個選擇

你鍾意有時俾人當支那人我都冇辦法
所以我唔會同你做任何爭論
Btw我就唔會當國藉喺多一個選擇

冇人想比人當chi na嘅
但係而家事實係d人都係當hk係chi na
裡得你bno定hksar
不過當然你bno緊係好小小
最好香港獨立啦
有自己嘅passport

點都好啦,希望你尊重返呢到D巴打
呢到D巴打都喺唔鍾意亦唔建議你嘅所謂食兩家茶禮
希望巴打你可以唔好再講風涼話同呢個話題,唔該

或者可能我講得唔好
就係d鬼佬心裡睇唔起你
但做嘢上入境出境都要當你係英國人

鬼佬心便睇唔起支那定BNO多D呢

有一次在荷蘭律師樓 支那女實習生 有睇唔起我既感覺 街上白人冇 黑人都冇

比chi na人睇唔起咁可憐

唔夠你英國俾人睇唔起咁可憐
我好小事啫
冇預約就衝上間律師樓
門口條鬼婆call條專做中國移民team內
識蝗語既女實習生服務我
佢聽得出我廣東話既蝗語
反轉背俾本紅色passport佢 緊係諗住大生意啦 一睇正面就面有難色 冇咗一千萬生意
最後我用100歐換律師30分鐘既尊重

睇得自己咁高可以同鬼佬平起平坐

萬物眾生皆平等 我冇睇高自身 也不用
所謂尊重
用100歐換時間揾bno荷蘭居留答案

但自己又睇唔起支那

我冇睇唔起支那 我愛共產黨

睇得自己咁高可以同鬼佬平起平坐

笑撚死.....話咁耐歧視原來你自己最歧視人

做乜野,你係人地地方緊係本地人優先架啦

又唔撚係歧視既,你要靠乞本BNO去取得人尊重,都一樣可以有人用一口流利英語去令人信服。
你申請到又好,唔得又好,你我同其他BNO巴打一樣只係好彩係97前出世,我唔住97後既巴打,個個都好似你個fd咁比人撚狗喇,唔好笑你個fd喇,做得你個fd你l好得去邊

有咩好笑
笑都係笑d5毛同爭住認共他國藉既人啦
真係得香港人先咁中意認自己係共他國家既人
Btw其實喺外地有咩事喺咪一定要搵返你用個本護照嘅國家大使館
冇呢方面經驗所以問個白痴問題
咁鍾意食兩家茶禮都冇佢符
但拎BNO喺法理上就喺英國國民
拎特衰就喺支那國民
我就拎BNO唔想俾當支那人
你鍾意兩家茶禮咪食
Btw唔覺特衰喺茶禮

我一直都講左自己食兩家茶飯
多個選擇,點解一定要逼自己得一個選擇

你鍾意有時俾人當支那人我都冇辦法
所以我唔會同你做任何爭論
Btw我就唔會當國藉喺多一個選擇

冇人想比人當chi na嘅
但係而家事實係d人都係當hk係chi na
裡得你bno定hksar
不過當然你bno緊係好小小
最好香港獨立啦
有自己嘅passport

點都好啦,希望你尊重返呢到D巴打
呢到D巴打都喺唔鍾意亦唔建議你嘅所謂食兩家茶禮
希望巴打你可以唔好再講風涼話同呢個話題,唔該

咁好啦
對唔住咁多位
我唔再入黎啦
希望大家支持香港獨立,唔洗再痴支那/英國左痴右痴
Btw其實喺外地有咩事喺咪一定要搵返你用個嚟入境本護照嘅國家大使館
冇呢方面經驗所以問個白痴問題

Sorry,自膠
終於寄咗出去,希望成功續到
咁都嘈一餐
講真
我拎bno嘅心態完全真係多個選擇多個領事館可以搵係外地
完全對你地好崇拜既大英祖國冇興趣
用hksar同bno我都唔會覺得自己係中國人or英國人
係d鬼佬眼中,你用bno,見到你香港分分鐘都係當你係chinese ,不過你地要自我感覺良好係英國人,咁隨便你地
唔用bno就話人港豬,惡過共產黨
一個逼人愛支那,呢邊就逼人愛英國
Btw英國都幾歧視華人,唔知有冇人去過英國,我冇比人歧視過,但親眼睇住我朋友係英國比英國佬撚化佢

你都幾斷章取義,冇人逼過大家要愛英國,亦冇人逼大家唔愛支那

你唔崇拜支那唔崇拜英國都冇所謂,甚至你話你只崇拜日本都冇問題。

只不過事實上就係,無論你認唔認都好,你本護照define左你係咩國籍。你拎BNO,本野寫明你係British national,所有國家亦只會認為你係英國人。同樣道理,你拎廁所板,上面寫明你係chinese,無論你點唔承認都好,所有國家都只會視你為中國人。

就算你話有d鬼佬眼中見到Asian就當係Chinese,好老實講呢個邏輯同中國人見Asian就當對方係中國人一樣咁naive。護照一拎出黎就塞住佢把口,你點唔鍾意點睇都好,by law我已經係本護照嘅所屬國家嘅人。

國籍呢d唔係你認與唔認嘅問題,更加唔係“自認英國人然後自我感覺良好”,而係有法律實實在在列明你係咩人。

你要渣特衰護照又唔認自己中國人,睇見人拎BNO又唔認人地係英國人,咁只係反映你對國籍嘅無知,並唔係人地一言堂要屌9你或者其他意思。
日月邪報報完就有條咁既友黎想踩BNO

講真
係d鬼佬眼中,你用bno,見到你香港分分鐘都係當你係chinese ,不過你地要自我感覺良好係英國人,咁隨便你地
Btw英國都幾歧視華人,唔知有冇人去過英國,我冇比人歧視過,但親眼睇住我朋友係英國比英國佬撚化佢

你唔崇拜支那唔崇拜英國都冇所謂,甚至你話你只崇拜日本都冇問題。

只不過事實上就係,無論你認唔認都好,你本護照define左你係咩國籍。你拎BNO,本野寫明你係British national,所有國家亦只會認為你係英國人。同樣道理,你拎廁所板,上面寫明你係chinese,無論你點唔承認都好,所有國家都只會視你為中國人。

就算你話有d鬼佬眼中見到Asian就當係Chinese,好老實講呢個邏輯同中國人見Asian就當對方係中國人一樣咁naive。護照一拎出黎就塞住佢把口,你點唔鍾意點睇都好,by law我已經係本護照嘅所屬國家嘅人。

國籍呢d唔係你認與唔認嘅問題,更加唔係“自認英國人然後自我感覺良好”,而係有法律實實在在列明你係咩人。

你要渣特衰護照又唔認自己中國人,睇見人拎BNO又唔認人地係英國人,咁只係反映你對國籍嘅無知,並唔係人地一言堂要屌9你或者其他意思。

SAM巴
咁快走 都唔好玩既
難得咁熱鬧
講真

SAM巴

以理服人

認祖歸英巴打終於蒲頭了 ,仲以為你唔想過黎HKG添

啲煩膠一早block柒就冇事

仲以為會嘈到1001

仲以為會嘈到1001

有冇人會叫埋老豆老母續
有冇人會叫埋老豆老母續

今日老豆自己走去影相,影相嗰條友唔敢影 話前兩日有條友話轉咗色
條友仔走咗之後即刻靜嗮
有冇人會叫埋老豆老母續

老母話貴唔肯續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞