『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike

得,之前有啲BC嘅巴打唔識續我哋都有幫。

謝謝巴打 我純粹問 ⋯去日本旅行 係咪拎bc 好過特區護照? 謝謝巴打 ⋯

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

你想d日本人當你係英國人定支拿人?
親身經歷:日本人會對揸BNO既我多少少尊重。

願聞其詳

你用特衰佢地只會當你係支拿人,好多遊客區打工既都係支拿留學生,同你講普通話,咁你揸bno同佢講英文,果D打工既就唔會黑你面,我同佢地就講日文(雖然只係勉強講得到果隻)佢地覺得你會講日文就招呼都會好D(飛田新地實証)
想問下如果bc 問題 可唔可以尼度發問?

謝謝巴打 我純粹問 ⋯去日本旅行 係咪拎bc 好過特區護照? 謝謝巴打 ⋯

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

我都試過
淨係過關都唔同
4個人一齊去,我BNO其餘火車頭
入境表大家都係填酒店名
火車頭全部要補填酒店地址
得我唔洗填就過到關

我都試過揸特衰俾人搜身 以後都唔用特衰
係咪一定要寄本特衰嘅副本去?

請睇第一頁DOC

我無寄呀
理X佢
不過我果時寄香港,唔洗寄英國

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

上面都有講過關要除鞋

果個我黎

記錯人

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

上面都有講過關要除鞋

果個我黎

過關我都要除鞋,不過因為佢地要睇有無走私黃金,佢知道我填個post,事後無野都sorry前110度後……

我無寄呀
理X佢
不過我果時寄香港,唔洗寄英國

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

上面都有講過關要除鞋

果個我黎

過關我都要除鞋,不過因為佢地要睇有無走私黃金,佢知道我填個post,事後無野都sorry前110度後……

淨係我呀媽要除又點解釋

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

你用特衰佢地只會當你係支拿人,好多遊客區打工既都係支拿留學生,同你講普通話,咁你揸bno同佢講英文,果D打工既就唔會黑你面,我同佢地就講日文(雖然只係勉強講得到果隻)佢地覺得你會講日文就招呼都會好D(飛田新地實証)

我啲英文係小學雞程度
好彩識日文

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

包膠

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

我啲英文係小學雞程度
好彩識日文

上次自己毒遊 識講呢兩句搞掂 ありがとう すみません

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

上面都有講過關要除鞋

果個我黎

淨係我呀媽要除又點解釋

佢隨便抽查又有得解釋咩?

願聞其詳

上面都有講過關要除鞋

果個我黎

淨係我呀媽要除又點解釋

佢隨便抽查又有得解釋咩?

隨便抽查已經係解釋既盡頭

好耐無見

好耐冇追post

我依家都要入黎update 下

好耐無見

好耐冇追post

我依家都要入黎update 下

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

排隊退稅既感覺良好

我試過係東京大丸百貨退稅,一開始我坐低咗個staff用手指一指繁體版嘅退稅須知,之後佢接過本bno後立即say sorry 同拎份英文版俾我睇

一定

BNO都好過特衰啦

BTW 尼你老母

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

排隊退稅既感覺良好

我試過係東京大丸百貨退稅,一開始我坐低咗個staff用手指一指繁體版嘅退稅須知,之後佢接過本bno後立即say sorry 同拎份英文版俾我睇

冇指殘體咪算

有bc就掉咗本特衰啦

願聞其詳

排隊退稅既感覺良好

冇指殘體咪算

依加正常日本唔係殘體多架咩
上年係成田機場幫屋企人買日本威士忌
俾錢個陣要show護照
當時我show本bno出黎
有個支那人收錢婆見我本護照竟然對住我講蝗語
個陣我黑面同佢講英文就咁收左佢皮
啲支那人見到人係唐人樣揸其他國家護照就會同人講蝗語
有無巴打知bno有無us既visa

GOOGLE完佢寫無 但係最後更新係2010年

我怕有最新既version但我miss左

個個都係咁去領事館拎 Visa 架喎

咩事

咩事

其實佢喺咪會問有冇US Visa Free啊?

咩事

其實佢喺咪問有冇US Visa Free啊?

咩事

其實佢喺咪問有冇US Visa Free啊?

一兩個禮拜前答過
美國嘅visa waiver program雖然係寫左United Kingdom,但只有BC先係免簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞