『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
有冇人BN(O)簽名係簽中文?

利申:我係

我係
簽名簽乜嘢都得啦 鬼畫符都得

我係

依家係得一次機會 仲要用原子筆劃本BNO
其實有冇果d咩類似客戶服務熱線
勁多野想問
係度問又比人派膠

其實你有無睇過首頁份google doc 同官方資料啲link? 你申請嘅頁面入面每步都有啲註解你又有無睇?

乜都寫齊你都要問我哋好難唔畀膠你架喎,睇完,你有問題入面無答你嘅先再問。睇唔明都唔緊要,最多畀人插你兩句閱讀理解拎U ,但我哋都起碼知你唔識啲乜可以答你,但係你唔睇就問嘅話,咁我哋係幫唔到你,我哋無義務不斷罰抄doc入面寫咗嘅嘢。

其實我睇哂好耐

就你阿公嘅問題,doc有答案,hmpo聯絡方法一樣入面有,你有睇嘅一定會知。問得即係無睇過,講係無用。

都話睇左
其實果度已經冇理
想知退錢果度
雖然講到明唔會退
但想知有冇特別case姐
始終唔小錢果度

佢哋唔會話你無填啲乜嘢就即刻取消你申請架,你漏啲乜一定會再搵你,你有六個星期時間再補返,你有難處可以再搵佢哋傾,有商有量,只要你合作嘅無幾多可會到到中止你申請,除非你根本無英國國籍,咁你想傾都無得傾。

你個case有幾奇難雜症先?坦白講我哋乜都見過哂,真係無試過話,有人問我哋意見而我哋嘅意見係差唔多肯定無問題嘅話,而最後係出事拎唔返,真係從來無試過。

唔該哂巴打
老豆老母冇幫我申請過bno
佢地bno過左期亦唔會續(佢地大中華膠加唔想哂錢)
我出世果陣亦冇落我名
我97前出世
知差唔多99%冇
不過都想申請下博下
但見到又冇得退錢
拎差唔多成千蚊去博又心痛
利申窮撚
本身之前都有間唔中追睇你地d post
之前好似有條友話咩首次申請身份證係97前都有機會有
咪又引起條根想博下
所以入黎多次confirm係咪真係冇得退錢if fail
好貴
申請到就緊係好值,但fail就...

係唔係香港出世?身份證首次簽發日期係幾時?97年7月時夠11歲未?你出世時父母或其中一人係唔係香港永久居民?有無印象有過無相身份證?

如果你97年7月前夠11歲,咁你就會同Sam巴一樣,我哋畀唔到肯定嘅答案你。但未夠嘅話,首次簽發日期如果係7月前(97年1月-6月30日出生嘅話就9月前)、你出生時父或母係永久居民嘅話,又係香港出世,咁就差唔多肯定你有BNO。如果你未畀錢嘅,你答咗我問題先都未遲。
如果你父母係大中華膠,咁佢哋講嘅嘢你信一半好啦,我哋有幾位巴打嘅父母話「無幫佢申請過」,但係身份證首次簽發日期出賣咗佢哋,而結果係全部拎得返,無人衰過。
大中華膠
記得有巴打畀大中華膠老豆老母收埋本bno,又話冇幫佢申請 最後靠身份證簽發日期大法 最後拎得返

我係

中文都比過

其實你有無睇過首頁份google doc 同官方資料啲link? 你申請嘅頁面入面每步都有啲註解你又有無睇?

乜都寫齊你都要問我哋好難唔畀膠你架喎,睇完,你有問題入面無答你嘅先再問。睇唔明都唔緊要,最多畀人插你兩句閱讀理解拎U ,但我哋都起碼知你唔識啲乜可以答你,但係你唔睇就問嘅話,咁我哋係幫唔到你,我哋無義務不斷罰抄doc入面寫咗嘅嘢。

其實我睇哂好耐

就你阿公嘅問題,doc有答案,hmpo聯絡方法一樣入面有,你有睇嘅一定會知。問得即係無睇過,講係無用。

都話睇左
其實果度已經冇理
想知退錢果度
雖然講到明唔會退
始終唔小錢果度

佢哋唔會話你無填啲乜嘢就即刻取消你申請架,你漏啲乜一定會再搵你,你有六個星期時間再補返,你有難處可以再搵佢哋傾,有商有量,只要你合作嘅無幾多可會到到中止你申請,除非你根本無英國國籍,咁你想傾都無得傾。

你個case有幾奇難雜症先?坦白講我哋乜都見過哂,真係無試過話,有人問我哋意見而我哋嘅意見係差唔多肯定無問題嘅話,而最後係出事拎唔返,真係從來無試過。

唔該哂巴打
我出世果陣亦冇落我名
我97前出世
知差唔多99%冇
不過都想申請下博下
但見到又冇得退錢
利申窮撚
咪又引起條根想博下
好貴

係唔係香港出世?身份證首次簽發日期係幾時?97年7月時夠11歲未?你出世時父母或其中一人係唔係香港永久居民?有無印象有過無相身份證?

如果你97年7月前夠11歲,咁你就會同Sam巴一樣,我哋畀唔到肯定嘅答案你。但未夠嘅話,首次簽發日期如果係7月前(97年1月-6月30日出生嘅話就9月前)、你出生時父或母係永久居民嘅話,又係香港出世,咁就差唔多肯定你有BNO。如果你未畀錢嘅,你答咗我問題先都未遲。

香港出世
老母老豆香港永久性居民
但我97果陣先得2歲
仲要首次簽發日期係唔清楚
老豆 老母話係好似97後先拎
而家等緊佢地check
有冇咩方法可以代替身分證首次簽發日期
如果你父母係大中華膠,咁佢哋講嘅嘢你信一半好啦,我哋有幾位巴打嘅父母話「無幫佢申請過」,但係身份證首次簽發日期出賣咗佢哋,而結果係全部拎得返,無人衰過。

我都驚
我老母好唔中意我搞bno
日日話咩我地中國人
有冇得自己check簽發日期
驚老豆老母陰9我

其實我睇哂好耐

都話睇左
其實果度已經冇理
想知退錢果度
雖然講到明唔會退
始終唔小錢果度

唔該哂巴打
我出世果陣亦冇落我名
我97前出世
知差唔多99%冇
不過都想申請下博下
但見到又冇得退錢
利申窮撚
咪又引起條根想博下
好貴

香港出世
老母老豆香港永久性居民
但我97果陣先得2歲
仲要首次簽發日期係唔清楚
老豆 老母話係好似97後先拎
而家等緊佢地check
有冇咩方法可以代替身分證首次簽發日期

乜嘢呀你冇身份證喺身㗎咩 睇下個簽發日期先啦

自膠左
原來成人身份證都睇到首次簽發日期

自膠左

簽發日期 點?

我係

有無巴絲同我一樣覺得直接簽落本passport到好緊張
好驚簽得唔好

利申:15年尾續 仲係印上去

我係

好驚簽得唔好

唔好手震震

我係

好驚簽得唔好

唔好手震震

用黑色原子筆

自膠左

簽發日期 點?

頭先拎張身份證出黎果陣手都振埋
(12-96)
係咪姐係有機

自膠左

簽發日期 點?

(12-96)
係咪姐係有機

有啦應該 酸民巴請解答

自膠左

簽發日期 點?

(12-96)
係咪姐係有機

有啦應該 酸民巴請解答

尾班車

自膠左

簽發日期 點?

(12-96)
係咪姐係有機

有啦應該 酸民巴請解答

尾班車

你老豆老母俾唔俾你睇佢嗰本BNO 若果有處理速度會快啲 記低佢bno護照號碼
上便位巴打搏得過呀
上便位巴打搏得過呀

自膠左

簽發日期 點?

(12-96)
係咪姐係有機

有啦應該 酸民巴請解答

尾班車

你老豆老母俾唔俾你睇佢嗰本BNO 若果有處理速度會快啲 記低佢bno護照號碼

過左期都得
可能可以用人情牌叫到老豆比我睇
但係我呢個case
洗唔洗要用特別方法申請bno
我發覺d大中華膠父母真係好狡滑

自膠左

簽發日期 點?

(12-96)
係咪姐係有機

有啦應該 酸民巴請解答

尾班車

過左期都得
可能可以用人情牌叫到老豆比我睇
但係我呢個case
洗唔洗要用特別方法申請bno

攞報失紙 當唔見護照咁樣申請
冇唔緊要嘅 最好搵個副簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞