『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
如果bno 過咗期十幾年,又未續

可唔可以幫朋友副簽?

規矩就唔得嘅。

但係我哋好多巴打搵嘅副署人都係你呢類,而且亦都好少聽最後會唔得,所以可以一試。

X3

總知有能力就盡量同蘇格蘭扯上關係啦
例如讀緊書去 Exchange 就揀 Edinburgh U,唔去去一個 sem 去夠一年,再登記埋做選民
蘇獨係唔會有 Scottish National (Overseas) passport, 不過如果佢地要入歐盟,就一定要搞返掂國籍問題

咁冇能力呢

去Edinburgh working holiday做洗地

窮撚低學歷 唔介意洗池

搵個有外國護照既女朋友仲好

我都想

英國好在封咗你靠伴侶嘅移民
有英國女朋友同冇女朋友冇咩大分別
如果bno 過咗期十幾年,又未續

可唔可以幫朋友副簽?

規矩就唔得嘅。

但係我哋好多巴打搵嘅副署人都係你呢類,而且亦都好少聽最後會唔得,所以可以一試。

X3

例如讀緊書去 Exchange 就揀 Edinburgh U,唔去去一個 sem 去夠一年,再登記埋做選民
蘇獨係唔會有 Scottish National (Overseas) passport, 不過如果佢地要入歐盟,就一定要搞返掂國籍問題

咁冇能力呢

窮撚低學歷 唔介意洗池

我都想

女朋友嘅引伸唔係就結婚咩?

X3

咁冇能力呢

窮撚低學歷 唔介意洗池

我都想

係囉,結婚一定移到民啦

X3

咁冇能力呢

窮撚低學歷 唔介意洗池

我都想

係囉,結婚一定移到民啦

首先你要有個英國女朋友

想要呀....邊到買

我屋企有喎
張相是咪唔可以戴眼鏡影?

唔建議,但無話唔得。

不過眼鏡框唔可以遮到眼,鏡片唔可以反光。你哂咁多時間去就不如唔好戴仲好。

唔建議,但無話唔得。

不過眼鏡框唔可以遮到眼,鏡片唔可以反光。你哂咁多時間去就不如唔好戴仲好。

因為唔戴眼鏡同戴眼鏡個樣

望上去差好遠

之後影果個人叫我除咗眼鏡同埋要露頸出黎

唔建議,但無話唔得。

想要呀....邊到買

九龍城龍珠商場
要就快

窮撚低學歷 唔介意洗池

我都想

係囉,結婚一定移到民啦

首先你要有個英國女朋友

英國結婚移民要你同時都乎合移民資格
啫係唔會因為靠個女朋友/老婆而會「易啲」移到民

唔建議,但無話唔得。

我有戴住黎影 冇問題

唔建議,但無話唔得。

我有戴住黎影 冇問題

佢冇要求你除咩??

唔建議,但無話唔得。

我有戴住黎影 冇問題

佢冇要求你除咩??

冇喎,我果個都係戴住眼鏡

唔建議,但無話唔得。

我有戴住黎影 冇問題

佢冇要求你除咩??

一話影BNO 證件相, 就自動波叫你除眼鏡

唔建議,但無話唔得。

我有戴住黎影 冇問題

佢冇要求你除咩??

冇反光咪得囉

唔建議,但無話唔得。

我有戴住黎影 冇問題

佢冇要求你除咩??

冇反光咪得囉

叫你除眼鏡費事到時反光又要幫你影過,咁就做蝕本生意啦,所以咪叫你除。

指引無要求唔畀戴眼鏡,但係我哋一向都唔建議。
想問一下,最近突然先知道自己有張certificate of registration as a british citizen,有中左頭獎的感覺 家下想拎返本BC passport,本身有本過左期好耐既兒童BNO,不過已經搵唔返,而屋企從來無幫自己搞過BC passport。我呢個case如果apply返第一本BC passport,應該係renew/replace定apply for the first passport?呢個情況下本BNO係咪一樣要報失?
簽左10年US Visa番黎

4月interview
佢問咗你咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞