『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike

咁你覺得用左bno,班白鬼會真心覺得你同佢地一樣
我純粹當多本旅遊證件
邊本方便咪用邊本
如果比人歧視咪用bno
如果Bno冇免簽咪試下用hksar

又話白鬼唔當拎bno係一樣,但又話比人歧視先用返bno👍🏻🤣

咁用bno姐係比會比人歧視定唔會呀😂

我諗你誤會左我歧視個意思啦兄台

長題目 (一) 50%
何謂歧視?
請詳細說明之

或者可能我講得唔好
就係d鬼佬心裡睇唔起你
但做嘢上入境出境都要當你係英國人

鬼佬心便睇唔起支那定BNO多D呢

有一次在荷蘭律師樓 支那女實習生 有睇唔起我既感覺 街上白人冇 黑人都冇

比chi na人睇唔起咁可憐

唔夠你英國俾人睇唔起咁可憐
我好小事啫
冇預約就衝上間律師樓
門口條鬼婆call條專做中國移民team內
識蝗語既女實習生服務我
佢聽得出我廣東話既蝗語
反轉背俾本紅色passport佢 緊係諗住大生意啦 一睇正面就面有難色 冇咗一千萬生意
最後我用100歐換律師30分鐘既尊重
假膠假都出哂面

長題目 (一) 50%
何謂歧視?
請詳細說明之

或者可能我講得唔好
就係d鬼佬心裡睇唔起你

有一次在荷蘭律師樓 支那女實習生 有睇唔起我既感覺 街上白人冇 黑人都冇

我好小事啫
冇預約就衝上間律師樓
識蝗語既女實習生服務我
佢聽得出我廣東話既蝗語
反轉背俾本紅色passport佢 緊係諗住大生意啦 一睇正面就面有難色 冇咗一千萬生意

睇得自己咁高可以同鬼佬平起平坐
假膠假都出哂面

我係真心膠
假膠假都出哂面

我係真心膠

放心,我都係
唔知點解比人話我假膠
其實我真心拎哂兩本只係想多個選擇
原本係冇同鬼佬鬥,但係又比佢講到好似真係同鬼佬鬥
同鬼佬比梗係冇得比啦,你試下去返亞洲地區囉 咪個個都好似啲港女咁出哂水
上面兩個做乜鳩
原本係冇同鬼佬鬥,但係又比佢講到好似真係同鬼佬鬥
同鬼佬比梗係冇得比啦,你試下去返亞洲地區囉 咪個個都好似啲港女咁出哂水

Bno溝女大法
有女不是夢

笑撚死.....話咁耐歧視原來你自己最歧視人

做乜野,你係人地地方緊係本地人優先架啦
上面兩個做乜鳩

以動制動 以夷制夷 以膠制膠

長題目 (一) 50%
何謂歧視?
請詳細說明之

或者可能我講得唔好
就係d鬼佬心裡睇唔起你

我好小事啫
冇預約就衝上間律師樓
識蝗語既女實習生服務我
佢聽得出我廣東話既蝗語

萬物眾生皆平等 我冇睇高自身 也不用
所謂尊重
用100歐換時間揾bno荷蘭居留答案
( Show Blocked User - 咪哂時間啦 )
( Show Blocked User - 咪哂時間啦 )

或者可能我講得唔好
就係d鬼佬心裡睇唔起你

我好小事啫
冇預約就衝上間律師樓
識蝗語既女實習生服務我
佢聽得出我廣東話既蝗語

萬物眾生皆平等 我冇睇高自身 也不用
所謂尊重
用100歐換時間揾bno荷蘭居留答案

但自己又睇唔起支那
世界大戰
世界大戰

香港好似係唔計係世界入便
算喇 條友當佢旅遊台含撚貓算喇
老豆老母大中華膠,又未擁有過bno,依家要搏人批俾千幾蚊又係到叫春
低下階層既人係咁,無謂嘈,答過佢野既巴打自己呻笨算。
算喇 條友當佢旅遊台含撚貓算喇
老豆老母大中華膠,又未擁有過bno,依家要搏人批俾千幾蚊又係到叫春
低下階層既人係咁,無謂嘈,答過佢野既巴打自己呻笨算。

對唔住lor上流社會人士
咁鍾意食兩家茶禮都冇佢符
但拎BNO喺法理上就喺英國國民
拎特衰就喺支那國民
我就拎BNO唔想俾當支那人
你鍾意兩家茶禮咪食
Btw唔覺特衰喺茶禮
拎特衰就喺支那國民
你鍾意兩家茶禮咪食
Btw唔覺特衰喺茶禮

我一直都講左自己食兩家茶飯
多個選擇,點解一定要逼自己得一個選擇
拎特衰就喺支那國民
你鍾意兩家茶禮咪食
Btw唔覺特衰喺茶禮

你鍾意有時俾人當支那人我都冇辦法
所以我唔會同你做任何爭論
Btw我就唔會當國藉喺多一個選擇

做乜野,你係人地地方緊係本地人優先架啦

又唔撚係歧視既,你要靠乞本BNO去取得人尊重,都一樣可以有人用一口流利英語去令人信服。
你申請到又好,唔得又好,你我同其他BNO巴打一樣只係好彩係97前出世,我唔住97後既巴打,個個都好似你個fd咁比人撚狗喇,唔好笑你個fd喇,做得你個fd你l好得去邊
拎特衰就喺支那國民
你鍾意兩家茶禮咪食
Btw唔覺特衰喺茶禮

你鍾意有時俾人當支那人我都冇辦法
所以我唔會同你做任何爭論
Btw我就唔會當國藉喺多一個選擇

冇人想比人當chi na嘅
但係而家事實係d人都係當hk係chi na
裡得你bno定hksar
不過當然你bno緊係好小小
最好香港獨立啦
有自己嘅passport
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞