『薪火post』BNO 續期資訊(6) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
如果比大家揀
只可以有一個passport
你地會要英國/日本/美國/中國

美國>英國

咁如果日本vs英國
如果比大家揀

美國>英國

咁如果日本vs英國

英國
柒到加零一出左篇野教點續BNO

https://www.hk01.com/sns/article/81822?utm_content=buffer266f0&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer

暫時發現兩點
1. 副署人只要持有英國護照就已經合符國籍要求,持有任何類別英國國籍人士全部都有權持有英國護照。所以BN(O)絕對符合副署人資格。
2. 此標題「BNO不被視為英國國民」嚴重誤導,BN(O)乃毫無疑問係英國國民。你如果要表達不被歐盟視為英國國民,唔該寫多幾隻字。

你老味就黎淪陷二十年,呢啲傳媒又係度發功

搵唔到副簽人
得呢個
再再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。
,同埋咁佢british,irish,other EU,US or Commonwealth passport number果度填咩好

https://www.hk01.com/sns/article/81822?utm_content=buffer266f0&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer

暫時發現兩點
1. 副署人只要持有英國護照就已經合符國籍要求,持有任何類別英國國籍人士全部都有權持有英國護照。所以BN(O)絕對符合副署人資格。
2. 此標題「BNO不被視為英國國民」嚴重誤導,BN(O)乃毫無疑問係英國國民。你如果要表達不被歐盟視為英國國民,唔該寫多幾隻字。

歐盟都視BN(O)係英國國民啦,不過佢地識分係咪海外國民之ma

暫時發現兩點

歐盟都視BN(O)係英國國民啦,不過佢地識分係咪海外國民之ma

零一

佢將篇文分類去罪案做乜鳩?
續BNO犯法?

續BNO犯法?

痴撚線
呢個薪火 post 自面世到現在應該成功幫過唔少人取回失傳以久既身份。
有無巴打知bno有無us既visa

GOOGLE完佢寫無 但係最後更新係2010年

我怕有最新既version但我miss左

個個都係咁去領事館拎 Visa 架喎

咩事

其實佢喺咪問有冇US Visa Free啊?

一兩個禮拜前答過
美國嘅visa waiver program雖然係寫左United Kingdom,但只有BC先係免簽

咁如果bno要整US Visa係要好似特區咁?

有無巴打幫下手
呢個薪火 post 自面世到現在應該成功幫過唔少人取回失傳以久既身份。

見證呢個post移民添

見證呢個post移民添

高登轉過黎連登。
再次多謝呢個 post 既發起人,等我而家可以用 passport 背面扮強國人。
有無巴打知bno有無us既visa

GOOGLE完佢寫無 但係最後更新係2010年

我怕有最新既version但我miss左

個個都係咁去領事館拎 Visa 架喎

咩事

其實佢喺咪問有冇US Visa Free啊?

一兩個禮拜前答過
美國嘅visa waiver program雖然係寫左United Kingdom,但只有BC先係免簽

咁如果bno要整US Visa係要好似特區咁?

有無巴打幫下手

好似 應該同特衰一樣申請不過係揀BNO
如果比大家揀

美國>英國

美國公民要全球交稅
英>日》美
如果比大家揀

美國>英國

美國公民要全球交稅
英>日》美

日本長住唔好

暫時發現兩點

我講得唔好,即我意思係歐盟表面嗰浸係視BN(O)為 BRITISH CITIZENS WHO ARE NOT NATIONALS OF THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND FOR THE PURPOSES OF COMMUNITY LAW

翻譯即為不被歐盟法律視為英國國民的英國公民。

如果報紙佬連呢個層次嘅嘢都寫唔出黎,不如咪撚提BN(O)

續BNO犯法?

痴撚線

抹黑手段層出不窮
如果比大家揀

美國>英國

美國公民要全球交稅
英>日》美

日本長住唔好

不過求其畀一個我都好滿足
英>美 》日

暫時發現兩點

我講得唔好,即我意思係歐盟表面嗰浸係視BN(O)為 BRITISH CITIZENS WHO ARE NOT NATIONALS OF THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND FOR THE PURPOSES OF COMMUNITY LAW

翻譯即為不被歐盟法律視為英國國民的英國公民。

如果報紙佬連呢個層次嘅嘢都寫唔出黎,不如咪撚提BN(O)

香港 01 =日月邪報
如果比大家揀

美國>英國

美國公民要全球交稅
英>日》美

日本長住唔好

國民認同感相對高少少
對美國嘅認識只係一堆abc、一堆用唔關自己事嘅美國人成就為自己打飛機嘅人、自大自我中心嘅白鬼
美國人嘅expression好造作
今次申請bno
比我諗返起一個40歲嘅表姐
係我細個果陣已經成日話我地係中國人
成日話日本同鬼佬點衰
成日蝦我地中國
第時結婚一定唔可以搵日本妹
而家佢愛國愛到長住係美國唔再返黎香港

搵唔到副簽人
得呢個
再再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。
,同埋咁佢british,irish,other EU,US or Commonwealth passport number果度填咩好

我想問下bno計唔計
british,irish,other EU,US or Commonwealth passport number

有d人話係,有d人又話唔算
如果比大家揀

美國>英國

美國公民要全球交稅
英>日》美

日本長住唔好

國民認同感相對高少少
對美國嘅認識只係一堆abc、一堆用唔關自己事嘅美國人成就為自己打飛機嘅人、自大自我中心嘅白鬼
美國人嘅expression好造作

最後都係會認祖歸英
https://www.passportindex.org/byRank.php

用visa free 計

Germany no.1

singapore >>>>>>>>>>>hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞