召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
3月考 11月上個基礎訓練 會唔會太早?
掂咗la 你點
我同你差唔多 跑馬地 學晚黑多 第一次肥丙部 第三次先考到
好坦白 聽你咁講 第一次考都兇多吉少 你當拎個經驗
平日日頭 假日日頭 同晚黑完全2個世界黎 我晚黑已經揸到曉飛 考日頭都係肥
平日日頭多貨車 垃圾車 校巴
假日多私家車
小巴巴士就梗嫁啦
晚黑其實係比你揸入考場試路 對路面經驗好少幫助
我第一次路面好靜好好彩 但都肥落斜cut線太近前面架車 因為晚黑學係永遠唔會有車係斜路
第二次就係地獄級路面 死車 貨車 乜都齊曬 日頭行唔夠 反應唔到 肥咗
如果你仲係讀緊書(U?) 真係抽時間日頭去學 學返4堂平日左右 再唔係假日中午學車 至少會比較似平日
你學邊個師傅?
黎緊考車祝你好運👍🏼
死車多到瘋狂玩指揮燈
差唔多
如果係開始自己楂車就二星期前都夠,太早會記憶冇記得咁好,最好考路試前一星期日日都楂就最好個人覺得
都貴 仲要只係有香港
咁係咪應該 1-2月先開始約學車?
我覺得1月頭差唔多開始
我都掂左 恭喜你同我你考邊條?我考多石突然勁多貨車出出入入嚇到仆街,其他都冇乜野 係突然叫我又cut 去快線又cut 番慢線驚左驚,考完出哂汗
冇所謂
反正到時上堂個師傅都會再講同埋頭幾堂都唔岀街係個場度慢慢揸
河畔 原本行完單線雙程條小路個考牌官無啦啦叫我行中線(原本要靠左,可能佢趕時間要考下一個) 跟住入完中線之後突然有3 4架車好快咁cut入黎 好彩dup得切如果唔係肥硬
佢話可以book考試前4個月 但我見得1日1個時間可以book
係咪真係咁爆
因為一日真係得一場囉
個房既位就得十零個
一般就到時間既早一兩個月上都冇問題
Ok thx
澤安道犀利d,路線比較長
頭兩個月唔駛太密住,兩星期一次都得,之後一星期一次,去到臨考一星期最好每一兩日一次
棍van十一月八考第二次沙駕好緊張
仲要睇運氣 深水埗個邊平日成日塞車 睇少一次就gg
retake 都考河畔咁慘巴打你手車應該都好穩啦,我自己考河畔應該都冇乜信心佢見我地都retake 可能都會鬆手左
有無香港區好嘅師傅介紹 retake
其實都有d緊張 揸過咗頭先個位之後見佢開本簿寫野真係淆底好彩個官無比大tick
P牌女仔想出二手Suzuki hustler
有咩意見
報到
小妹1月頭考棍波貨van,自己on9遲咗做學牌,明天終於拎到個學牌。得返兩個月仲未開始,報咗鏗鏘25堂個plan
頭先打比師傳約時間,佢話叫我拎咗學牌先,我明天都拎啦,依家打比佢約定先點解唔得,要明天先再打
佢問我平日學唔學到,我話要返工,夜晚先得,佢話咁星期六日先學啦,依家時勢唔好呀.......我心諗屌你老母,我喺葵涌附近學,都無示威遊行,有咩影響到你呀?
跟住再上網search 佢個名,即刻search 到有巴打嘅負評。點算好呀
換師傅囉 明知係屎仲食屎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞