召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我都你一個星期就買車
搵到車位未?
住村屋車位唔係太大問題,office都有位泊
咁唔驚喇我都係村屋撚個個禮拜都自已洗車
有位泊養車平勁多
我係驚要比陀地、比人搞花部車啫
我果邊800一個月業主幫我俾
我未問業主、所以好驚
我都係住村,仲要一出世住到依家,但聽人講初初買車d 人唔知係邊個泊係度就放你軚氣,要成日洗錢等人知先無事
我諗住係車頭留低電話,等下睇下有無陀地搵我
P牌保險 邊間介紹夠25
我買新車,車行幫手搞

所以唔知邊間
泰加受我保
夠25歲
想問一問駕院私家車泊S位,係幾時扭直架車?見到L一半?
澤安係等得耐姐,其實咁多個之中都算易
練多啲,練到望鏡望盲成為本能反應為止
你啱 咁多場嚟講 澤安算易
咁你黎緊啲堂最好都係約晏咒學好啲
兩半唔算忙啦 啲搵食車食緊飯 學生未放學 街市又唔多人
不過晏咒係塞車 所以cut線時機真係一瞬間本能 個下唔行有排都無得行
師傅係咁嫁啦 個下唔講完咗先講你又唔記得佢都唔記得啦 其實咁諗 揸好架車同路面情況、你嘅反應同判斷都關事 大家都行個條路架嘛 當然轉彎扭幾多 行要比幾多油 踩幾深brake 呢啲就睇你空間感
同埋我次次都考右轉入藍塘道(屌呢條線已經最簡單,如果真係考埋淨低個2條合格率應該得10%)你最好呢條線練熟啲
考個時見到搵食車(小巴的士van仔貨車)無4秒距離就盡量唔好過,佢地係唔會讓你甚至比油照衝埋黎,否則你就會比個官踩停你私家車巴士會好啲
當非交通燈管理路口,你大路咪有優先權

不過實際就大家互讓啦,唔係實塞死
想問係咪可以考完筆試先申請學牌?
thanks
唔係,但學牌得一年限期
俾師傅屌揸車唔識行直線 會偏左偏右
可以點處理?
唔好玩啦
d十字路口邊個先係大路
條條都可以係大路
好似加士居道亞皆老街彌敦道呢d咁
仲有大涌橋呢d
你唔行出第一步就呢世都行唔到
你可以留意下條路中間會有白線,你搵出司機位直望係邊點先係中間記住佢,仲有我有時會望右鏡睇下架車同白線距離去修正,其實行直路都要不斷修正,但都係左右一兩度好輕微咁扭,千奇唔好扭太多
個師傅成程係到撳電話,但係我早轉同遲轉同錯位佢就即刻提到我,全程比我自由發揮
修正個時扭少少好啦,唔係會feel到架車會係咁左右fing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞