召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
係,星期一考3成功,星期四攞P
考0935 淨係考丙部
滑板車都係半個鐘路程吧
自從考完牌(貨 van)我揸親都係七人車,直至早排揸部寶馬5系,座位又矮、側鏡又細,第一次揸完真係好唔慣
澤安真係好多死車
把鬼火考之前打去抄牌
小心控制車速 唔好太慢 太慢都會比細剔
有用。由另一個阿sir跟你車
扮晒考官咁 叫你轉左定轉右
但係 見你有咩唔得 會出聲提點
完左 再同你分析返你有咩問題
可以感受下其他阿sir 既考車方法

我個陣 架車成日偏埋一面 本身個阿sir 就話望遠d 望左右鏡
跟注 模擬考試個阿sir 就教我 盡量靠向地下個箭咀 結果好左好多
駕院係咪考前幾個月先開始學?
筆試後等幾個月先學車?
你照搵番第一次學既師傅定點
諗緊出唔出去搵李健好 見佢有重考優惠平啲 但今個月月尾考
唔夠堂就搵番第一次學果個(諗緊)
諗緊重考出唔出去搵李健好 見佢有重考優惠平啲 但今個月月尾考
唔夠堂再搵其他師傅補但唔個有冇師傅會接
但個師傅依三個星期冇搵過我 佢係咪都覺我唔會搵番佢
考過忠義街都知澤安死車多到頂唔順
手掣不當係咪因為拉唔實或者無拉手掣所以撞野
屌 剩低1個月就考天光道 學左8堂仲係on99咁
有少少野想問下
我轉波或者落波既時候個極力子仲係搞唔掂
請問轉波 落波個極力子要點處理
問親師父都係叫我鬆慢D
另外好唔好上堂既時候直接同師父講,唔好幫我吊極力子同落break? 因為我除咗第一堂死左一次火就未死過,我相信自己冇理由咁撚叻既
成日我一鬆腳油門 架車就慢晒啦已經 我放腳去break 原來已經踩低左
如果想搵多個師父對比下補鐘 天光道有冇師父推薦?
謝謝
補鐘 邊到搵師傅好
1轉2, 2轉3就行順架車之後踩盡極力子跟住入波,入完就慢慢放極力子
3轉2 2轉1就要等其他巴打教路,我次次咁落波架車都會收慢勁多,次次都驚俾後車吉pat pat明明平時見小巴司機上落波果陣個車速都唔會有太大轉變
Sor 我以為行半個鍾
大涌橋我行過一次咁大把
之後都係主力其他三條
李健我重考過,d師傅唔掂架,出去揾師傅學好
我去到臨考前一堂甚至路試既時候都仲係on99,但唔駛怕喎,做足程序行街跟足標準,控制好轉波既野,考官都會俾你pass
落波極力子有冇提點?
我會搞到架車勁chok
落波3轉2 如果車頭未震就落既話
吊多幾秒,起碼5秒,然後吊住補油行翻順
2轉1就都係吊耐d,因為個齒輪比問題
2轉1係會有種停左既感覺,補翻油就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞