召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
岩岩第一次揸私家車,柒到飛天
話說停車場前後位我架車係泊後面
保安去左廁所我要自己拎匙“Tun”車
一開頭就比塊鏡kick左係到5分鐘
搞極都唔識張兩塊摺鏡彈返出
最好唔打唔撞成架車既掣都比我禁哂終於得
之後入D波諗住行後又搵唔個手掣
係咁左搵右搵個手掣去L左邊
最後搞左十分鐘都未搞掂要個保安同我揸
原來架車係腳掣lock車再係中控台有個掣用手拉for鬆腳掣
以後都係揸返我既貨車算
領展D停車場好貴
揸貴車
其實都知要望遠睇晒有冇車先爬頭行
但試過幾次都係啲村巴呀,dc呀係屋苑停車場出,又突個死人頭出黎
跟住就啲私家車勁快咁係大涌橋路轉左入死車街
佢地都唔會理你係咪係中線都照入

咁耐以黎係試過一次有大車停係死車龍出面等我行完先入
無計
附近都差唔多貴,露天都叫價三千幾
領展就好似可以加多幾百就泊埋其他領展停車場
返工附近都叫有但唔算近,女朋友果邊都係領展停車場
你同保安都幾熟wo, 肯俾你幫手揸,試唔同車個感覺好正呀
我考van丙部 長期都見佢無位
我都係咁諗發覺自己一上車揸會好順 一揸得耐 行第三,四次條路就好多位比師傅話 每次都係!!!
大致上ok 但會好緊張 第一次考個次係緊張到腳震 師傅話我衰既野 上堂都未比佢講過
考邊呀 我都係聽日考 今晚一定訓唔著
你係上完三堂直接考
上9:30-11:45 考11:45
自求多福
早兩日上完第一堂 棍 van
學扭軚 轉波 有試踩晒3個制 拉手制
想問第一堂學呢啲係咪算正常?

另外對於扭軚同轉波棍既手勢同感覺有少少唔習慣
cfu叫我返去嘗試練多幾次
想問可以點改善?
根本無難度
轉波上YouTube search祖哥,有條片介紹波棍操作幾好

食完飯幫手洗下碟,認真,當年我係咁練推拉軚手勢,我認係幾on9, 但堅work
3個月內考第3次元駕終於合格
好感動
btw 考完嗰晚用運輸署快期大法check已經話唔符合資格 係咪即係可以拎牌
多謝師兄既提議 會考慮試一試🤣🤣
想問油塘泊位考唔考L位? 上左5堂都冇教過...
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞