召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
啱啱先上第一堂,有D嘢已經唔記得咗
想問吓停車果時,印少少Brake, 之後係咪直接將極力子一吓踩到底
咁樣架車會唔會拋㗎
離合器一踩就踩盡,放就慢放
唔該晒
上個月肥左忠義街,依家想報快期重考
睇過下快X王有埋成個重考課程包埋拎快期&師傅
定係自己去運輸署搞好呢⋯⋯灰左成個月
重考丙部永孝街係咪一定第三線
師傅淨係同我練第三線
有啲驚突然之間叫我轉第二條線
明白, 我架jazz 返大昌整完之後個軚盤鬆左好多唔知咩事
請問依家係唔係通常1曰2堂共2小時,1堂大約$250,一日共$500
就學車唔想做水魚
1 節45分鐘 通常都2節起 1.5小時
一節大約260蚊 咁上下 有d 可以 280都唔只
係,不過間中都練吓一、二線啦,嗰度幾適合用嚟練基本功。
同埋天恩堂嗰個彎都要知點轉。
好的,唔該哂
同埋張好教車師傅LIST,之前睇過記得好長下,依家點解得番噤少,重要好多都無電話?
有冇好心人可以推介下D有心教嘅師傅?
本身申請咗學棍van,不過依家時間有D緊,想換自動Van,印象中可以,不過都想係度問一問,決定一下,請問係唔係可以換自動van 考?
我連續三次重考永孝
第一次三線
之後兩次都係轉左再轉右
其實元駕一出油站個位至車房都好易肥

如果考中午都九死一生
如果慢車停就一腳踩盡極力子,再印小小brake 就停到,但有時太快要印brake 收慢左先做返之前講既野
只要考試嗰日用van仔考就得,考棍波咪有哂1,2牌,考自動波咪得1A,2A牌
明白,唔該哂
考前一堂行個大運囉上山行埋一線二線反正都唔係差太遠

利申我重考左兩次都係考興盛路
多謝資訊
棍波隨時可以轉自動,自動轉棍如果你岀學牌果陣冇on99 加個2A 落去既應該都可以轉返棍
好的唔該哂
請問上堂前有冇咩學前準備功夫可以做下? 我知上youtube 可以揾到唔同嘅學車片,不過我比較想知嘅係,要唔要對車嘅內部機械運作有番D基本知識先上堂會好D?

依家BOOK咗堂學自動VAN
自動波:
坐上個司機位就會識
唔該哂上面2位
我之前打算考棍嘅時候,上youtube睇咗D片,其中離合器唔係太了解
好似自動都有樣噤嘅野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞