召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
tick 左咩嚴重錯誤?
超越物體未有查看交通情況,轉行車線前未有查看交通情況。頭都轉到斷都話你冇,仲要成條路都冇車。
最好講埋出聲自保
利申:我考個時每個動作都講
我講左出聲啦。考前個阿sir 講左條友今朝已fail 左佢兩個學生,叫我小心,估唔到我做左第三個。排左期十二月再考。
想知宜家d新車係咪都要咁樣就
如果係咁 d c9點會識咁樣渣 咪好快收皮?
我出考場就二,返入嚟就一。
返入嚟揀一波係驚喺路口同斜路轉甩咗個波,臨尾香,所以唔上二波啫。
出考場大把位上二波,冇乜藉口唔上。
我個日上斜返試場用一波,比阿sir話轟轟聲

提我轉波
留意死火燈信號,有好多意思
通用語言係我要泊一泊車/大車倒車入停車場,阻你一陣唔好行上黎,咁你就唔好on99走去呠9人或者行前去
同埋有時係發出危險信號比後車
例如有突發情況要收慢,快速行駛中前面有車龍會收慢等等
的士小巴打死火燈代表上落客,一般情況下就算阻住成條路一陣江湖規矩都唔會呠佢
同樣地私家車都係,打死火燈上落客唔好呠,唔好道德衞士上陣呠鳩人雙黃單黃之類
好多重點d 師兄都講左,我補充多三樣野

1. 上得高速,只要你係跟牌既限速行,盡量要行左線,唔好中線(你行中線唔係錯,但潛規則就係咁,因為大部分車其實都超少少,由於就算甩p 都唔可以長行快線,所以中線係佢地唯一選擇)。當然,過車除外

2. 無論你咩原因需要突然停車(落客、泊車),記得打死火燈(有人提議打左燈)。試過我有次跟一架車行左線,行行下佢突然停低,跟住仲想熄key, 依d case 一定俾人鬧爆,因為後面架車有機會跟得你貼而轉唔到cut 線,被迫要R 波走,變相有撞車風險

3. 山路同方向通常都係得一條線,依d case 無論你開得幾快都好,只要有車係一直緊貼你,就即係你阻住佢,依d 情況,就應該一見到避車處/巴士站就讓後車。如果冇,可以係冇雙白既大直路打左燈兼開慢d, 示意後車可以過你,千祈千祈唔好大直路先篤油,除非你可以一直快過佢;掉轉,如果你係後車,前面唔夠你快讓你行先,,打一秒(三下)死火燈俾佢多謝

以上3點唔係must do, 好多司機甚至甩左P既司機都冇做,但你問得,都知你有心揸得好,咁以上三點,就真係要做啦
請問國際牌有效期幾耐?
有冇信心希望我唔都唔駛考多次
我補鐘果幾堂都渣得穩但到d突發野有時都應付唔太到。
其實衰咗一次都有d淆底
13年既polo 1.4點睇
我見佢個價好低下
唉我都係呀巴打,好鬼驚又肥又俾錢考無限loop ,衰左一次始終有陰影,唔想自動van 都肥咁多次俾人笑到面黃真係希望我地大家都順順利利更加希望聽日d 車唔好亂黎good luck!
大家加油啦
Ching 我等你嘅報告
李健真係靠彩數 果陣考車親眼見到兩個李健泊車已經肥o左
祖哥收幾錢先
李健真係運氣,我考5次有4次唔同場

師傅質素又麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞