召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
其實考完係咪可以問個考牌官衰啲咩。。。有啲剔我都唔知個問題出喺邊如果淨係考翻路試,出去搵師傅大概幾錢
都係照計租車錢同學費
細tick唔使理,大tick可以打電話去要求睇書面報告點解肥
今日考幾點? 我考十點條路好順
沙駕1 tick
好彩佢考多石,考河畔我死撚硬

btw係咪一定要等7日先拎到牌?
帶張黃紙同住址證明係咪就夠
屌考忠義街真係迦密村街肥
想問依家棍van快期係咪真係好難搶?
係咪打定輸數比幾舊水人代排明明上網見300蚊公價但係間間都話要400-500
同埋忠義街係咪其實已經係最易考嘅場
2點20分 考一號線 有啲意外
不過多死車 係咁轉到頭都甩
我十點考2413 條路無咩車
琴日練車好多地盤車塞死哂 學院一出黎條直路都擺哂死車 心諗今次仆街了 好彩今日無
星期五考
其實第一次考通常會有咩地方大機會奶野fail
真有行定佢老屈你
調頭泊位要慢! 每做完一個動作諗清楚下一手成個動作先好鬆手制 同埋 車郁先好扭軚 唔係大tick你軚盤控制不當都唔知咩事
利興街成條街都係死車 打燈望鏡盲點過死車一定要做足
其他自己執生 祝一tick pass
上迴轉處前巴士站對出個位 小心啲廢老係唔係都鳩衝搏你停
棍van第一次fail元駕 今日終於pass左油塘好開心
練多D就ok
初初泊搵個識揸既幫你睇下位,或者襯非繁忙時間係停車場練下。
頭先都有師兄講架車斜D易睇位同好入D,同埋可以數下堂軚圈數,知道圈數就知架車向緊咩方向,大概修正幾多
我P左五個月,揸左三個月到,初初真係要慢慢黎,宜家熟左真係一兩手就泊到,加油。
個人意見,同埋記得轉左出試場無耐嗰個落鯉魚門或者大本營嗰個分叉路位,嗰度成日有大車,會阻到你睇山上同山腳有無車黎緊令你唔出得,嗰度要小心

另外呢個紅綠燈點解決,成日泊得太前
我仲有兩星期考,但路試仲係做得好差
Can confirm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞