召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(53)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
下星期四上午考油塘
想問如果考高超道條線我係應該係迴旋處靠左沿外圈上
定係靠右沿內圈再駛出?

我原本跟個師傅就係靠左沿外圈上
但出去補鐘就係靠右沿內圈再駛出
除咗第一個出口出
其餘出口都係要行內圈

新式迴旋處要咁用
如果搵街師傅唔好彩遇到個燥底王,但係又比晒錢可以點算
香港人就係咁廢
屌返佢囉 如果佢唔係真心教你
當年我師傅又係燥底
不過好在佢有心教 有問必答 又有理解俾你
所以忍佢 曾經係呢個學神post見過佢個名
你好彩遇到個有心教姐,我果個好似問乜都唔想講
加油 12月到我
想問如果入迦密村街過緊死車果陣,對頭有車入唔停照駛埋黎,咁可以點做

停車拉手制?
我跟駕院,師傅教右線入內圈
停 唔拉手制都得
唔停 個教官會幫你停
停完一定記得扮野睇下左中右鏡
之前衰心急無停到肥左, 但再考如果抽中河畔又無信心
沙田補鐘有冇話邊個師傅教河畔好
搵ERIC 或者學車易又好唔好, 上補返幾堂操熟啲
我個半月考左3次
唯有暗中拍低佢 , 真係無理 又無心教就攞條片出黎叫佢退錢 唔係上網見

就黎考有啲緊張了
我下星期考 跟左學車易莫sir 補左4堂 覺得佢幾好 之前google 過d 人話佢惡 我就覺得做錯野果時佢會鬧你 等你記得 其餘時間又冇乜野 同埋佢部車好揸過學院果部
eric sir 就whatsapp 問過 佢教私家車所以唔岩我 佢轉介我比佢朋友 不過時間唔岩冇約到 冇幫襯佢都祝我考試順利 幾nice
學車易有個李sir幾好
有心教,會自備埋道具教河畔個死車位點判斷
我都係靠佢先過到
我都係莫sir
其實一般嚟講行外圈可以去到第二個出口,不過考試要點做我就唔敢講,如果我自己平時揸車就會行外圈,因為離開迴旋處之後都係二收一,不如 cut 定先

https://www.td.gov.hk/filemanager/en/content_182/rs_bulletin_30.pdf
星期五pass咗
唔知今日朝早拎唔拎到呢
唔使咁急呀?一個工作天都冇
好心急 好想揸車 屋企已經有車 有冇人明
今朝考,但出唔到去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞