有冇人讀大學讀得好唔開心

561 回覆
178 Like 5 Dislike
冇住hall冇上莊
日日上完堂就返屋企
一個fd都冇
得hi bye fd
gpa又差
想識女仔都識唔到

想有咩撚用,實際做左d咩先得嫁,我夠想中六合彩啦,唔買點撚中呀?又唔social又想識人,淨係想不勞而獲,抵你死啦

特登做就冇癮啦
好似我咁,有fd一齊同一班,冇咩特別識人又識到另一班fd先開心
刻意做反而辛苦自己
每個禮拜幾份功課
題目又多
除咗上堂食飯瞓覺就係做功課
重要瞓得少
我攰喇,我真係攰喇
都係UST
每個禮拜幾份功課
題目又多
重要瞓得少
我攰喇,我真係攰喇
都係UST

每個禮拜幾份功課
題目又多
重要瞓得少
我攰喇,我真係攰喇
都係UST

咁多ust
有hall有莊冇gpa
就算有幾多朋友都好 絕大部份都係hi bye fd
同埋總係覺得approach一個人係有目的
結果打唔開個心去識朋友

識你

你肯定
每個禮拜幾份功課
題目又多
重要瞓得少
我攰喇,我真係攰喇
都係UST

咁多ust

我已經讀到year3, 之前幾年搵到自己定位,先真正搵到自己興趣,而家讀緊呢科完全唔想繼續讀,計過credit繼續讀嘅話要defer, 啲野又愈嚟愈難跟唔上,想quit u去讀自己真正想讀嘅野,但若果係咁就遲人幾年先第一個degree, 亦有諗過挨多1年半讀埋佢,但近排成日失眠,每晚喺度諗聽日又要讀自己唔想讀嘅野,一諗就好唔開心,有時真係想喺屋企門口跳落去就一世(住屋邨,一出門口就可以跳)

巴打我完全明白,讀緊既野全部都唔係自己中意,而且又難又深,自己根本就唔岩讀依科,黎緊下學年FYP仲要打大佬捱一年,真係好想跳左一了百了
我已經讀到year3, 之前幾年搵到自己定位,先真正搵到自己興趣,而家讀緊呢科完全唔想繼續讀,計過credit繼續讀嘅話要defer, 啲野又愈嚟愈難跟唔上,想quit u去讀自己真正想讀嘅野,但若果係咁就遲人幾年先第一個degree, 亦有諗過挨多1年半讀埋佢,但近排成日失眠,每晚喺度諗聽日又要讀自己唔想讀嘅野,一諗就好唔開心,有時真係想喺屋企門口跳落去就一世(住屋邨,一出門口就可以跳)

巴打我完全明白,讀緊既野全部都唔係自己中意,而且又難又深,自己根本就唔岩讀依科,黎緊下學年FYP仲要打大佬捱一年,真係好想跳左一了百了

出嚟做野就會想讀返大學

出嚟做野就會想讀返大學

讀大學就諗中小學,出黎做野就諗讀大學個陣

出嚟做野就會想讀返大學

讀大學就諗中小學,出黎做野就諗讀大學個陣

讀緊大學都係覺得幼稚園果時最開心
放左學落公園玩又見到班同學仔
有hall有莊冇gpa
就算有幾多朋友都好 絕大部份都係hi bye fd
同埋總係覺得approach一個人係有目的
結果打唔開個心去識朋友

識你

你肯定

睇下點
讀緊engine
唔計圈子係無女其實幾開心
有幾個好熟既fd 夠晒啦

Btw 我都想溝下女

但唔想上莊溝

本身有做開運動

但hall d 運動又會搞到好夜訓 搞到我都無玩hall

N賤嘅氛圍其實真係好好

濕鳩BBA名校撚圍爐又多小圈子

BBA勁閪
已經預咗大學無哂回憶
係學校做乜都係單機
上完堂就即刻返屋企
到而家都係冇朋友
不過我已經習慣左
唔會再ff yr2有major就會識到人
利申 ust
已經預咗大學無哂回憶

係無回憶
大學識人好唔自然
似要帶個面具
中小學日日番學一開頭唔識 之後就會自然建立互信 大家都玩得真心
大學識人假到仆街
有哂你講個d 都唔代表開心
做埋組爸住左hall冇莊
都係覺得好撚悶識唔到朋友
到Yr4咪又係自己一個
讀緊engine
唯一問題係識唔到女
完無異性朋友 唉
唔好話溝 想識個做朋友傾下計都無
冇住hall冇上莊
日日上完堂就返屋企
一個fd都冇
得hi bye fd
gpa又差
想識女仔都識唔到

想有咩撚用,實際做左d咩先得嫁,我夠想中六合彩啦,唔買點撚中呀?又唔social又想識人,淨係想不勞而獲,抵你死啦
BBA摺毒 一個major friend都無
唔中意自己個科 唔夠人yo
爛grade又無拖拍
都係日日放學返屋企
上過頹莊 好彩識到2個唔同系既真心friend
中學多姿多彩好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞