有冇人讀大學讀得好唔開心

561 回覆
178 Like 5 Dislike
畢業袍都無訂 唔想到時一個人on99企係度

唔同屋企人影畢業相留念?
住緊hall 日日摺係房
如果係兩年前做fm果陣都可能仲有心機去social去玩
依加覺得自己一個其實無乜大不了
唔洗迎合其他人仲舒服
住緊hall淨係掛住玩hall玩到差不多將學業放埋一邊
Major完全唔識人 次撚次都係自己一個坐
冇frd子到宜家連上堂既動力都冇 個個星期都走晒所有major堂 連上堂有quiz有in class都唔撚知 F下F下覺得自己遲早都要defer

自己覺得無乜值得留念就無租 無乜回憶
冇frd子到宜家連上堂既動力都冇 個個星期都走晒所有major堂 連上堂有quiz有in class都唔撚知 F下F下覺得自己遲早都要defer

我應該係幾年後既你
又係major冇fd,唔識d野唔知可以問邊過
走好多多core堂,冇心機,f左好多科

我應該係幾年後既你
又係major冇fd,唔識d野唔知可以問邊過
走好多多core堂,冇心機,f左好多科

*走左好多
尻尻下就year 2
Gpa都唔知點追
Intern 又無聲氣
Part time 都無做 都無回音
呢科濕勁前路茫茫
女又無 gpa又無
係有幾個莊員 幾個同層嘅fd 其他
去exchange
你就會唔當香港大學生活係一回事

自己覺得無乜值得留念就無租 無乜回憶

我都係 諗吓好似又真係冇咩野紀念…

一個人企係度真係好 on99
特別係當同科其他人係度R 緊fd影相而自己就一條友個陣
幼教好能辛苦
Workload好多 gpa又廢 之前仲要re-exam
冇得住hall 日日逼火車

bu?
睇黎好多人都好唔開心
不過依d野習慣就得架啦
有陣時可能自己一個鳩鳩下仲開心呢
冇fd問惟有上網搵資料
各位加油
其實本身摺下摺下都習慣成自然
開始無咩感覺

但係一開ig fb 見返啲中學同學上左唔同大學
又hall life, 拍拖放閃, 莊聚
就覺得自己一事無成
gpa又廢,生活又頹
開始無咩感覺

就覺得自己一事無成
gpa又廢,生活又頹

其實毒撚一個更開心...
法國校園台d負能量post全部都係科大仔開
開始無咩感覺

就覺得自己一事無成
gpa又廢,生活又頹

有時真係頹到會花時間念下自己點死最好
同路人留名 清水灣大

我都係科大

巴打咩科同埋本身對學校抗唔抗拒 我想入山城

I love ust

印尼妹
準備quit,再報過

我都係
quit邊間

無計啊ching, 呢間野好大壓力

UST 其實係咪科科都咁大壓力
大壓力係因為多 assignments, tests ?
我已經讀到year3, 之前幾年搵到自己定位,先真正搵到自己興趣,而家讀緊呢科完全唔想繼續讀,計過credit繼續讀嘅話要defer, 啲野又愈嚟愈難跟唔上,想quit u去讀自己真正想讀嘅野,但若果係咁就遲人幾年先第一個degree, 亦有諗過挨多1年半讀埋佢,但近排成日失眠,每晚喺度諗聽日又要讀自己唔想讀嘅野,一諗就好唔開心,有時真係想喺屋企門口跳落去就一世(住屋邨,一出門口就可以跳)

巴打唔好亂做傻事啊
與其讀得又唔開心又辛苦
揀番自己既興趣去讀點都會少壓力過宜家
識幾個人都year3物quit 有心真係唔怕遲
如果屋企唔係等你開飯就相信自己 讀番自己有興趣既科

利申:quit過 準備再quit

UST 其實係咪科科都咁大壓力
大壓力係因為多 assignments, tests ?

多唔係問題 如果有回報都係值得
但係好多時付出左都係得個爛grade c+ b-
midterm present assignment project果d chur足幾個禮拜就唔講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞