有冇人讀大學讀得好唔開心

561 回覆
178 Like 5 Dislike
帖名講中左近期既心聲就入左黎
都叫識到一兩個真心朋友
但大部分同學摺埋讀書 又唔玩得 是非多到仆街
有幾個以為做到朋友點知被出賣
甚至背後造謠唱我
利申:想快撚d grad
帖名講中左近期既心聲就入左黎
都叫識到一兩個真心朋友
但大部分同學摺埋讀書 又唔玩得 是非多到仆街
有幾個以為做到朋友點知被出賣
甚至背後造謠唱我
利申:想快撚d grad

一個人獨來獨往都唔及你慘
有女都可以好撚唔開心,唔會以為愛情一定好幸福,隨時可以令你一無所有
有玩ocamp有住hall有上莊
但唔知自己為乜,多時係唔知自己想點,想自己既生活好似其他人咁精彩但又唔想每日浪費時間鳩yo,好矛盾
垃圾科朋友少冇上莊冇hall
不過其實可以自由自在咁hea下算係補償番
Hku有住hall有人r上莊冇上 冇gpa
係hall算浮朋友都有唔小
但一出到campus ... 毒到仆街
Year 1 果時都有幾個朋友 但慢慢走堂多 佢地又名校撚 慢慢疏遠左

其實ocamp果時有好多好傾嘅朋友 奈何冇堂一齊上
自己又唔係會主動約人果d
而家就變左撞到已經好開心
好憎自己咁被動
得一個朋友熟 之後佢quit左就冇圈子 連同同學講野都唔想
Gpa爛
Final yr jj
Gpa爛
Final yr jj

有冇覺得好辛苦...
去exchange
你就會唔當香港大學生活係一回事

Why?
有無人成日走堂
我無返兩個禮拜
唔知點面對個教授
Gpa爛
Final yr jj

有冇覺得好辛苦...

頂左兩年啦屌 唔讀又唔抵
日日都同自己戰鬥咁
有無人成日走堂
我無返兩個禮拜
唔知點面對個教授

用你既才華
Gpa爛
Final yr jj

有冇覺得好辛苦...

日日都同自己戰鬥咁

我仲有成年要頂...
乜都要食自己真係唔簡單....
Gpa爛
Final yr jj

Final yr係咪大部分人都係咁
Gpa爛
Final yr jj

有冇覺得好辛苦...

日日都同自己戰鬥咁

我仲有成年要頂...

Pj靠gp mate carry囉
Intern同班友又唔熟

唯有搵連登wtsapp gp啲朋友玩
Gpa爛
Final yr jj

得一個人坐又驚驚地咁 好似差咁啲野
Gpa爛
Final yr jj

有冇覺得好辛苦...

日日都同自己戰鬥咁

我仲有成年要頂...

Pj靠gp mate carry囉
Intern同班友又唔熟

唯有搵連登wtsapp gp啲朋友玩

一模一樣... 唯一分別係連連登朋友都無
有女都可以好撚唔開心,唔會以為愛情一定好幸福,隨時可以令你一無所有

屌你老母啦讀N展仲要有女,嬴左95%同學啦仲想點
愛情本來就有苦有甜架啦
而家D毒撚冇得甜又冇得苦
你有得扑野
有讀fh都知快樂唔係建基於lee d野架啦
Gpa爛
Final yr jj

得一個人坐又驚驚地咁 好似差咁啲野

呢個真係最得人驚
明明asso我都係慣左一個人
但上到u 就頂唔緊
可能係仲未熟個新環境
GPA year 1過3以為好輕鬆
Year 2揀咗major之後爛過屎
無上莊, 覺得啲所謂上莊文化好撚戇鳩
無住hall, 一來住得唔算遠同埋唔想哂錢
成萬幾蚊話多唔多話少唔少
朋友得兩三個, 無女, A0

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞