有冇人讀大學讀得好唔開心

561 回覆
178 Like 5 Dislike
3年都冇識過一個人
住左一年宿,同房都係hi bye
gpa 唔過3
最快樂應該係出面part time既日子
想知道有冇人一完sem/grad會有衝動del左啲唔熟或者hi bye fd既電話

根本無add過
想知道有冇人一完sem/grad會有衝動del左啲唔熟或者hi bye fd既電話

根本無add過

add左ching但係reject左我
本來讀得好唔開心個陣以為係得我先係咁

睇晒呢個post 之後先發現原來我唔係一個人

突然又覺得有dd 開心
Next sem, new start
Join 學會,住hall,exchange ,intern,唔同面向都explore 下, 喱樣唔ok咪試第二樣,搵一個地方可以build up自信,心情都會好啲

個個sem都咁同自己講 最後結果都一樣
咁唔開心快撚啲Quit咪霸尻住個學位

個個sem都咁同自己講 最後結果都一樣

same
2個禮拜之後考8科exam.想死 依家仲無心機溫書
覺得讀大學開心過讀中學,因為中學淨係上堂聽書真係好慘(最憎聽書,寧願自己睇note),所以學習方面真係滿意好多,喺大學可以走堂。住hall,今年Year1住左一年,下年可以再住多年 ,住hall識到班人真係幾開心,雖然有遇到啲好假既仆街。上莊好似chur,冇上 嚟緊會做組媽,希望擴闊下圈子,因為我真係好懶好毒
樓主可以試下做組爸
覺得讀大學開心過讀中學,因為中學淨係上堂聽書真係好慘(最憎聽書,寧願自己睇note),所以學習方面真係滿意好多,喺大學可以走堂。住hall,今年Year1住左一年,下年可以再住多年 ,住hall識到班人真係幾開心,雖然有遇到啲好假既仆街。上莊好似chur,冇上 嚟緊會做組媽,希望擴闊下圈子,因為我真係好懶好毒
樓主可以試下做組爸

岩岩相反
中學無聽書, 自己讀 (因為有frd 一齊玩)
大學就淨聽書 (因為無frd)
樓主可以試下做組爸

岩岩相反

我中學同大學都有班朋友,但大學唔去聽書係純粹頹摺懶,唔係走左去同朋友玩
你冇住hall或者join o camp咩? 可以識多d人
樓主可以試下做組爸

岩岩相反

我中學同大學都有班朋友,但大學唔去聽書係純粹頹摺懶,唔係走左去同朋友玩

其實最重要係已經唔識點識人
中學六年 去到高中都無再識新朋友 或者咁講 同級都識晒了
入到U 已經唔知點先可以識到朋友 更加唔好講話一齊玩
樓主可以試下做組爸

岩岩相反

最慘係畢業幾年之後,中學個堆都keep唔到

其實而家中學個堆得番兩三個 keep 到
其餘揾親我都係有野要幫手
我得番一年就grad 都無咩期望 咪當係反一份叫大學生既工囉

呢四年過左都一半有多 最慘係之後既路會點
可能一世都係咁

我個個學期清
樓主可以試下做組爸

岩岩相反

中學係全級都識,個個都知自己乜水,一同班同幾年係可以去到好熟一近就有偈傾,大學好難再有呢回事,除非你係超外向嘅人
下年grad
同樓主情況差唔多
越讀越差,仲要讀出嚟唔知做咩
想擴闊社交圈子,但係同啲唔識既人一齊個陣完全融入唔到
same feeling
但過左一個 sem ,就覺得冇乜所謂
自己有自己一個人嘅好,
做自己中意做嘅野
唔洗浪費時間同人 social
下年就yr4
cv幾近空白 又冇目標
冇gpa 冇錢 上咗莊都冇朋友 真係冇玩得埋嘅人
讀咗三年都唔知自己做咗啲咩

CV空真係
睇黎都唔少同路人

有冇人煩緊黎緊既 summer 點過
睇黎都唔少同路人

plan好晒summer 做乜 但又要面對過d新人 諗起都覺得麻煩
睇黎都唔少同路人

plan好晒summer 做乜 但又要面對過d新人 諗起都覺得麻煩

念住做咩

成3 個月真係好漫長... 又無frd 一齊玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞