有冇人讀大學讀得好唔開心

561 回覆
178 Like 5 Dislike
上lecture 講得勁快完全聽唔明 睇書都睇唔明/搵唔到重點 都唔明d人點解可以唔上lecture就咁睇書/notes
有冇人都喺咁 宜家我每堂lecture都錄音之後翻hall聽番

唔上lecture啲人咩成績?

有d唔上lecture/得閒上吓 去哂旅行都2.1
上lecture 講得勁快完全聽唔明 睇書都睇唔明/搵唔到重點 都唔明d人點解可以唔上lecture就咁睇書/notes
有冇人都喺咁 宜家我每堂lecture都錄音之後翻hall聽番

有啲Lecturer照住份ppt讀一次
個啲我通常走靜Midterm同最尾個堂
如果温書有唔識會去拉巴揾reference 或者google search

我反而係ppt嘅內容少過lecture教嘅好多

因為你基礎廢/對你嗰科無興趣

兩樣都係 咁可以點 重有一年

講得好岩

返屋企讀先識返

我係要聽翻嗰日lecture成個錄音(由lecture頭聽到lecture尾)先明嗰堂教咩 如果上lecture唔錄音整係抄notes我會miss勁多野 跟住返到屋企唔明自己抄咗d咩

返屋企讀先識返

我係要聽翻嗰日lecture成個錄音(由lecture頭聽到lecture尾)先明嗰堂教咩 如果上lecture唔錄音係抄notes我會miss勁多野 跟住返到屋企唔明自己抄咗d咩

都係果句:讀書還讀書,但唔好讀到變毒,書蟲毒撚係好恐怖既
人生係自己既,無人幫到你
我覺得大學個社交生活方式同中學好唔同

好多人會參加唔同野,有好多唔同既圈子

每日都同唔同朋友一齊

上堂一班人,番hall又一班人,你上莊,莊員又班人 我覺得同唔同人溝通會限死左

中學就一班人日對夜對
咩都傾好開心

我自己係大學識到真心fd 保持每日都會傾下既friends 得3-4 個
我一開波都係咁
我冇上莊住hall去ocamp
但有玩soc
第一個sem就心諗,毒撚入紅豬,forever alone

但第二個sem開始有轉機
因爲開始yo人,聊人傾計,迫自己入圈子,跟人去party room
依家起碼脱離做邊緣人
雖然gpa好低

咁唔讀書嘅毒撚呢

有d唔上lecture/得閒上吓 去哂旅行都2.1

同我差唔多
下年就year 3
想識下人/女
本身讀engine 已經無女 ,又無上莊 ,玩運動又係成班仔

有無人會year 3 先上莊

不過可能玩今年ocamp
下年就year 3
想識下人/女
本身讀engine 已經無女 ,又無上莊 ,玩運動又係成班仔

yr3先上莊
下年就year 3
想識下人/女

yr3先上莊

見過有,不過好稀有
我所謂既ulife 好撚短暫
yr1 yr2 係開心既
之後開始變晒hibye
想知道有冇人一完sem/grad會有衝動del左啲唔熟或者hi bye fd既電話

最憎啲人一完sem/活動就del人contact
利申:受害者之一

有咩問題

如果一個你好重視同珍惜既人/朋友/同學del你contact 你會有咩感受

講緊hi bye fd喎

咁如果我好重視佢,佢當我hi bye friend呢?
港大撚 冇咩Fd 有冇人可以同我一齊食飯

咩科呀巴打

a&f

都完SEM
屎就有得食
自己一個係外國 學校D同學出名bitchy 最熟嘅朋友都畢業😢

咁唔讀書嘅毒撚呢

屎都冇得食
我要返中學食中學妹啊

講到返中學就食到咁, 唔好咁有自信啦毒撚
冇住hall冇上莊
日日上完堂就返屋企
一個fd都冇
得hi bye fd
gpa又差
想識女仔都識唔到

me too, 原來我都係正常既
我要返中學食中學妹啊

孌童
我要返中學食中學妹啊

孌童

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞