有冇人讀大學讀得好唔開心

561 回覆
178 Like 5 Dislike
睇黎都唔少同路人

有冇人煩緊黎緊既 summer 點過

plan好晒summer 做乜 但又要面對過d新人 諗起都覺得麻煩

念住做咩

成3 個月真係好漫長... 又無frd 一齊玩

就grad 單拖去旅行
睇黎都唔少同路人

plan好晒summer 做乜 但又要面對過d新人 諗起都覺得麻煩

念住做咩

就grad 單拖去旅行

去邊度玩吖
覺得讀大學開心過讀中學,因為中學淨係上堂聽書真係好慘(最憎聽書,寧願自己睇note),所以學習方面真係滿意好多,喺大學可以走堂。住hall,今年Year1住左一年,下年可以再住多年 ,住hall識到班人真係幾開心,雖然有遇到啲好假既仆街。上莊好似chur,冇上 嚟緊會做組媽,希望擴闊下圈子,因為我真係好懶好毒
樓主可以試下做組爸

岩岩相反
中學無聽書, 自己讀 (因為有frd 一齊玩)
大學就淨聽書 (因為無frd)

我中學同大學都有班朋友,但大學唔去聽書係純粹頹摺懶,唔係走左去同朋友玩
你冇住hall或者join o camp咩? 可以識多d人

其實最重要係已經唔識點識人
中學六年 去到高中都無再識新朋友 或者咁講 同級都識晒了
入到U 已經唔知點先可以識到朋友 更加唔好講話一齊玩

最慘係畢業幾年之後,中學個堆都keep唔到

其實而家中學個堆得番兩三個 keep 到
其餘揾親我都係有野要幫手
我得番一年就grad 都無咩期望 咪當係反一份叫大學生既工囉

呢四年過左都一半有多 最慘係之後既路會點
可能一世都係咁

如果唔好彩同呢2,3個中學知已反左面,或疏左。以後生活更慘淡

無... 唯有學識同自己做朋友囉
Same here
入到去,個個都埋曬堆.......
睇黎都唔少同路人

念住做咩

就grad 單拖去旅行

一個人旅行只會更加失落,見到其他人成班咁玩,你就

又唔使咁灰既 一個人都可以好enjoy 尤其你知道其他人唔夾你去旅行既節奏
sofar都一個人去過五六次
不過搭長途車真係幾無聊
睇黎都唔少同路人

念住做咩

就grad 單拖去旅行

去邊度玩吖

一個人唔夠膽去歐洲 諗住去一個月日本睇下景 返到黎再同中同返大陸玩一星期
想知道有冇人一完sem/grad會有衝動del左啲唔熟或者hi bye fd既電話

根本無add過

add左ching但係reject左我

delete晒啲group
我,係學校一個朋友都冇,次次分組都有困難

可唔可以講句嘢

可唔可以講句嘢

A0住咁grad
想知道有冇人一完sem/grad會有衝動del左啲唔熟或者hi bye fd既電話

根本無add過

add左ching但係reject左我

廢青巴打成日reject人fb frd request

可唔可以講句嘢

巴打應該有好多慘痛經歷所以有難言之隱

可唔可以講句嘢

上次要係大group度r組入
明知隔離組有位 但佢地話齊人
好釆另外一個勁好人 叫我join佢地 人間有愛呀巴打

可唔可以講句嘢

我之前都係直接同老師講分唔到組
之前全班得三個男嘅
嗰兩個男嘅唔侵我
搞到老師編我同女仔一組
雖然真心朋友不多
講真 真心的得果6。7個
好close。。已足夠

冇上莊冇住hall gpa不過不失

可唔可以講句嘢

中學唔會咁

兩者無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞