蔡英文展談判專家本色!3劇本等死線反擊

775 回覆
2354 Like 8 Dislike
政府揀左喇
蔡英文都好難處理
呢個問題隨時係佢爆
為政治放棄公義就係林奠
台灣係你放出黎前要人
佢點都唔會係自由身啦
除非佢逃獄
呢下真係高在你交又死唔交又死
係台灣立場黎講真係一絕不過對於香港會有後患比蝗國有可乘
成個局勢玩到得自己一個輸家 柒婆真係冇得頂
收到風 大粒墨枕頭底有兩公斤K仔
加監終身監禁
政治出咗招!唔肯俾佢派人黎押人走,咁台灣應該唔會批佢入境去回應,代表條友要喺香港獻世啦
非政治純法律角度
香港一個人完咗刑期
政府有乜權限再捉佢交畀過嚟香港接佢嘅外地執法機關?

仲有如果香港唔認台灣主權
台灣刑警到港後最多係遊客
點樣可以押解香港三粒星市民走?
要趴趴走了
爬哂文 終於明
唔怪得777 要係日本睇電話
777岩岩出左新聞稿

港共:台灣無權派員到港押解疑犯
https://lih.kg/1669659
小英偶像
最鬼其實係呢度
蔡英文如果等佢自首, 點知陳同佳反口就仆街
到時國民黨就衝出黎屌蔡英文很傻很天真
林奠唔撒回逃犯條例都仲得
最慘係香港有幾百萬人真心相信陳同佳會自首, 到時縮入老母閪
大家講到乜乜司法主導權
但我覺得可以表面D睇
應該係一開始台灣就想用兩地合作方式咁處理個大仆街,就好似一般國際做法咁(暗示香港同台灣係兩個國家,跟國際指引咁交人)
但柒婆就話咁樣違反左一國原則定之前冇指引個d濕鳩野,死都要整個送中出黎,又要搞到一鍋泡咁
早排傳陳同佳想自首,想台灣配合佢地,將個波射落小英到,然後又扮到好似解決左件事咁
然後小英忍辱負重左2日就搵左個台灣官過黎接佢
到時將佢交比個台灣官接,姐係承認可以跟國際指引咁交犯,姐係條條例一早就唔洗立同間接承認大家既獨立性,唔洗理鳩維尼
唔交人就等於話比公眾知柒婆包庇殺人犯,唔能夠用法律制裁佢,亦推翻左幾個月以黎佢話必須要立例既籍口

利申:自己理解係咁
有錯屌細力d
佢咪就咁放佢出黎囉
即係一路講緊要還死者一個公道係得啖笑
如果有咁既結局就最好
就要豬西港府中主權伏
非法入境,押返。犯被非法押送係會審唔到即放
老實講自從回歸之後 香港咩形像都清曬袋㗎喇
有冇咁難明呀屌
唔算私了
算台灣一力捉,公了
而且香港廢咗既公了
有呀 佢可以唔投案都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞