蔡英文展談判專家本色!3劇本等死線反擊

775 回覆
2354 Like 8 Dislike
777:我年年考第一,無理由會輸既
10.25 08:00 和你返工
讀書都輸人幾皮
小英係 大英LSE的PhD
林鄭只係 大英殖民地的 BSSc
【Now新聞台】曾任保安局局長的立法會議員葉劉淑儀指,台灣在港沒有司法管轄權,要求派檢警來押解陳同佳做法不可行。立法會議員涂謹申就指,台方做法聰明穩妥,確保台方不會接收一個非自願投案的人。
葉劉淑儀:台灣的警方在香港沒有司法管轄區權,不可以來押犯,而陳同佳服刑後就算香港警方都對他沒有沒有司法管轄權,他只是表示自願去台灣投案,陳同佳何時決定去台灣,買張機票台灣讓他入境就可以。台灣沒必要派人搜證或押解,亦根本沒有權來港押犯。」
涂謹申:「如在香港見台灣警方在香港警方陪同下確保自願,願不願意講自己的情況和投案原因,當然投案是覺得自己犯事了。要是你覺得自己沒犯事,是被逼的就慘了。到台灣就會反給口供,指控原來警方威逼利誘你給口供,台灣就會很麻煩,所以台灣派人來,我認為是很聰明的做法亦是一個很穩妥的做法。」
https://news.now.com/home/local/player?newsId=367212
蔡英文大總統
逃犯條例呢鋪落撚哂雜種面
林鄭仲唔快d督鳩成件事上興風作浪既中聯辦土皇帝及班建制狗攬炒啦
所以話女人幾恐怖
一山還有一山高
蔡英文
縮埋一舊lo 仲可以點睇
林鄭條傻閪而家真係比人將死曬
講起LSE
之前國民黨班柒頭想屈小英學歷做假
屈左成個月結果又收皮
柒婆由一開始攪條逃犯條例出黎已經係死局
唔係死局咁簡單, 係自以為天仙局
一地兩檢硬過, 萬億填海硬過, 送中睇落比前兩單更輕以為硬過就得

神就神左大家6.9 同6.12 企咗出黎
如果中共真係咁做,我希望個後果可以影響埋中美貿易談判
當陳同佳係香港以自由之身買飛機票坐國泰飛機去左桃園機場,向機場既警察投案,話自己係台灣通緝犯,咁警察應該點做?
如果用呢個模式,就等於認台灣有主權,因為引渡係要(國家級)法院落order同香港引渡 <- Exactly.

就算當初條bill傾嗰陣已經有呢個問題 我嗰陣仲滿心期待777搞單超級外交風波出嚟(雖然依家都係仲要冚球剷)

一係你就當台灣係有主權嘅地方 一係你就條bill唔include台灣 對於台灣黎講 公我贏字你輸

而家個勢擺到明就要777當台灣係主權國家咁 佢先有機會射走到粒墨
唔整死佢仲有幾個方法 上面幾位巴絲提到
一係就逼佢蒙住面出嚟 然後就用蒙面法拉佢
二係派人打到佢入ICU
仲有就係話佢喺監獄表現差 要延期坐監時間 無限loop直至永遠
全港一齊反政府
一出倉搵2個老臨同佢一齊行非法集結
馬中狗仲出聲
柒婆肯回應未啊
唔好又偷偷摸摸半夜發廢文
好撚正
FYI
義憤殺人:
當場激於義憤而殺人者,處7年以下有期徒刑。

普通殺人罪:
死刑、無期徒刑或10年以上有期徒刑

過失致死罪:
「因過失致人於死者,處五年以下有期徒刑、拘役或五十萬元以下罰金。」

呀⋯⋯除咗死黑警 原來兒登仔都係唔讀書架
唔知淋病清唔清楚中共內部派系嘅鬥爭 這呢團火幫雜種燒返俾江派嘅人 即係係中聯辦同港澳辦嘅人
呢個故事既教訓係做人最緊要行正道,立心不良行歪道只會越走越遠,只不過呢個教訓既代價真係好重,仲要係無辜既人付出
睇內文先喇
齋人冇正式司法移交同證據人哋拒收
唔會上到機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞