蔡英文展談判專家本色!3劇本等死線反擊

775 回覆
2354 Like 8 Dislike
小心共民黨啲列祖列宗回魂啊你
陳同佳都冇話想23號 咁快返台灣投案

佢話想同屋企人聚下先

焗人早啲去坐監
所以台灣咪係佢放之前過黎要人
全世界睇住 你唔係咁都比佢走甩呀
何況走甩既話就唔駛去台灣自首咁蠢啦
其實成件事本身就好奇怪
第一疑犯喺有機會被判死刑嘅情況下主動投案
第二係疑犯要求由一個無死刑嘅地方去到一個有死刑嘅地方投案
第三係疑犯居籍所在地政府(香港政府)完全放棄/不爭議司法管轄權,任由甚至稱得上勸誘香港居民(喺損害自身權益嘅情況下)去其他地區投案,講緊嘅係疑犯+受害者都係香港人,同時疑犯目前身處喺香港嘅情況下都一樣咁做
調轉諗
如果蔡英文say yes, 係台北機場派人等佢
點知陳同佳唔去自首, 甚至潛逃, 或者係香港橫屍街頭, 會點樣?
到時奶野既唔係林奠, 因為林奠只係轉告陳同佳既想法
好天真咁"相信"陳同佳會自首既人, 係蔡英文
重點係, 中共點會做唔出陳同佳被潛逃, 被自殺既事
到時蔡英文一鋪清袋, 林奠幫中共嬴返台灣大選

依家出聲話要派人過黎香港睇住佢
輕輕講一句, 就拆左個大炸彈
佢走甩左駛鬼去台灣自首咩
直接返大陸隱性埋名就得啦
反正就算蝗國捉到佢唔可能移交台灣
佩服
其實蔡英文真係好撚醒,仲投得落泡菜瑜真係枉為人
本年度最佳撚狗師~小英
仲有推翻晒佢day 1講既為左個女仔,為左佢既父母,為左正義而推行送中法

人地台灣提晒各種方案,你都唔受,咁但一開始所謂既為正義而落既方案為咩?曾經講過既野,一句都站不住腳

最終咪又返去你其實係為政治任務?

人地真係將你軍,順手拉個靚票架
好想知陳同佳呢家嘅心情
香港呢班只會唯命是從,唔L使有腦。

蔡英文呢啲先係真正玩政治
如果台灣方面認為香港係有絕對責任去審呢件案
而全個世界都覺得係咁既話

既然陳同佳殺人案要係香港審而陳同佳又係香港因其他罪案拘留緊, 況且受害人又唔係台灣國民,政治上風險低
咁蔡英文可以大條道理切銷陳同佳既通緝令,等港府自己捧住個炸彈自爆

點解佢唔咁做?
我見到你呢個人渣囉
無厘頭
台灣方面已經講過好多次,要睇埋係咪係香港已經有預謀,因為誤殺同謀殺好大分別,冇motive冇證據淨係有殺人事實唔係咁易入到,更加唔好話重判
有口供就可以入罪?你估大陸呀
小英好忍得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞