搵工搵到好迷茫(6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
終於有offer, 各位加油呀!
終於有offer, 各位加油呀!

咩工啊
見完工 好攰 點解新界去新界地區都要用成個半鍾
點解要住新界

新界東出完九龍

你地接受到最長既返工車程係幾耐 ?
我個極限係 ... 一程車一個鐘 仲未計塞車等車脫班
咁多限制 搵工真係難

我無諗過最長幾耐
但多數揀新界/九龍(當然元朗屯門除外)
過海多數唔apply.
我啱啱in左份clerk
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

如果有2nd in想唔去
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

clerk 都 勞工假 ? 仲要 2nd in ?
叫佢食屎啦

依家 d 公司成日濫用 2nd in, 懶高級咁

我都係奴工假,site clerk,好唔人道
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

叫佢食屎啦

佢仲要唔係site clerk
site clerk奴工假都gur d
求其搵個hr in完我就趕我走
問我低少少人工得唔得.我話要諗諗
又問我返工廈得唔得
但問題係...工時假期唔得呀大佬
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

叫佢食屎啦

我都係奴工假,site clerk,好唔人道

所以我放棄左site clerk
未見過咁伏既公司 同份AD講既野表裡不一
未見過咁伏既公司 同份AD講既野表裡不一

巴打分享吓
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

叫佢食屎啦

又問我返工廈得唔得

唔好番星期六 除非工種係真係有必要
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

叫佢食屎啦

又問我返工廈得唔得

好似無晒5日工苷
點解要住新界

新界東出完九龍

咁多限制 搵工真係難

個半鐘計埋等車
唔知點解我搵果啲好多都係過海既先有回音
一係就去到新界老連咁遠
近既從來沒我份
今日有另一個人過黎教另一個同事野
果個人正常好多

即係證明唔係我理解能力有問題
係負責教我果堆人都唔撚識教
成撚日講少少其他又唔撚講
真係好撚on9
星期六長短週
長週返9至5半
仲要勞工假
仲要壓我價

叫佢食屎啦

又問我返工廈得唔得

好似無晒5日工

點解要住新界

新界東出完九龍

咁多限制 搵工真係難

個半鐘計埋等車
一係就去到新界老連咁遠
近既從來沒我份

返 9 粒鐘 ... 再加 3 個鐘來回 ... 唉...

基本上冇限制 個半鍾一程我都頂到
明明已經冇要求 點解重係冇offer
有無人想開tg grp交流
點解要住新界

新界東出完九龍

咁多限制 搵工真係難

個半鐘計埋等車
一係就去到新界老連咁遠
近既從來沒我份

返 9 粒鐘 ... 再加 3 個鐘來回 ... 唉...

基本上冇限制 個半鍾一程我都頂到
明明已經冇要求 點解重係冇offer

如果份工好既
個半鐘絕對無問題
問題係好工從來無我份
有兩個agent 話我幫我send cv去apply 份工但隔左幾日都無回音
係唔係姐係無機會
定打去agent 度問下跟成點
有兩個agent 話我幫我send cv去apply 份工但隔左幾日都無回音
係唔係姐係無機會
定打去agent 度問下跟成點

多數都無嫁喇
有心幫你搞,應該一日半日就約你見工
有無人想開tg grp交流

冇呢個必要
個po既目的就係for 失業jj 係到交流
有冇人係唔知自己想做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞