搵工搵到好迷茫(6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
繼續
呀!

唔開心
話說新工簽左約 但之前返學嗰陣有返summer job
嗰間公司有人resign (係我之前個位) 但我4月放新工 你覺得我反一個月再即日通知轉反去之前Summer job嗰間會唔會唔好
Sorry for 1999

即係你有份新工
咁啱之前間公司有位然後你又想返去

但係你又想做4~5月呢段時間先逗一個月糧再轉?

咁你舊公司仲係唔係暑期工位?
定你其實係搵緊暑假工位/短約位?
你同舊公司係唔係講好左返去一定請你?

P.S. 係舊PO抄過黎
呀!

唔開心

做咩
In 完

填form written 等 加 individual interview 用左 一個鐘四十分鐘。

individual interview 1 in 1 傾計既 interview 最正

今次見咩
In 完

填form written 等 加 individual interview 用左 一個鐘四十分鐘。

individual interview 1 in 1 傾計既 interview 最正

睇黎你都好快有offer
josdb invitation 係唔係大部分伏
我係第一個in , 我走個陣仲有兩個等 in 好彩第一個 in , 唔駛等咁耐

等你好消息呀
你地會唔會打去問請唔請?
In 完

係囉聽落ok咁

我覺得係
通常都係啲金融工invite我

我自己就唔會

真係好想做就會,有禮貌d問

我自己就唔會

唔會
通常佢地講左兩星期無通知即係不被取錄
唔洗問
In 完

點正法?
In 完

係囉聽落ok咁

諗諗下先發覺 ... 毒撚最忌有信心 ...

sor9ry , 不如大家當無睇過我份包膠

唔好俾啲負能量影響自己啊巴打,你自己覺得正就係正

我覺得係
通常都係啲金融工invite我

我待業 四個月, update jobsdb profile 之後收過 2 次 agent 自己打嚟推介工畀我
一個好 一個唔好 ,

好嗰個就真係似睇過你份 CV , 搵 d 我唔知原來我有資格 in 既工畀你, 仲肯 whatsapp 埋 d 資料畀我考慮, 都唔錯, 但我自己無乜興趣所以無跟進

另一個就 推介 d 保險處理投訴既西工畀我 , 當然無去

所以其實都有好有唔好, 人地畀資料你, 你咪Chok 下佢, R 多 d 資料睇睇, 話唔定有 D 驚喜

可能巴打你有返咁上下工作經驗所以有啲較好既工介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞