搵工搵到好迷茫(6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
想問我有份工,老細又唔用我,見不到前景,加人工又加得唔多,係咪要走

咁究竟係長褸嘅問題定係鞋嘅問題

長褸因為第一眼見到
係著黑絲對鞋會唔覺

著黑絲著哩對鞋好似會好奇怪。。。
我都想知絲打們點著去見工?
我著恤衫+灰色冷衫+半截深藍色長裙+黑色高跟會唔會好casual?

好難想像 相呢

冇影相
條裙好似呢條咁,但短返少少到小腿位

唔好咁著好d

見工一定唔得
大家覺得做銀行好唔好 簽左約 1-5 9-6 benefits 好好
想問我有份工,老細又唔用我,見不到前景,加人工又加得唔多,係咪要走

其實你已經想走
幫你答 係
大家覺得做銀行好唔好 簽左約 1-5 9-6 benefits 好好

courter定back office
我著恤衫+灰色冷衫+半截深藍色長裙+黑色高跟會唔會好casual?

好難想像 相呢

冇影相

唔好咁著好d

見工一定唔得

你地會著返黑色西裙?
今日唔知咩事,好似無咩人理我

真幸運
我見過 都唔請 無經驗

好難想像 相呢

冇影相

唔好咁著好d

見工一定唔得

你地會著返黑色西裙?

我著suit
無斯文衫

好難想像 相呢

冇影相

唔好咁著好d

見工一定唔得

你地會著返黑色西裙?

我著suit
無斯文衫

睇黎我要買返條西裙

感謝巴打意見

不過依家好難轉行,搵到同一份行業GE工,佢俾左offer我,不過辛苦好多,大家點睇?

有前境 唔怕辛苦 就轉

怕辛苦就搵過份

睇黎我要買返條西裙

一句講哂, 腳靚就西裙, 腳唔靚就西褲

我見有啲smart casual
著深色 未到腳眼個隻西褲都幾好睇

你又貼下相囉

有j 無人理

阿媽終於睇唔過眼鬧人
好煩

你又貼下相囉

有j 無人理

連登好多hehe
應該會比絲打歡迎
巴絲們覺得咁樣見工有冇問題?係咪一定要著高踭鞋?

曲線收兵

黑絲會唔會好啲?
同埋對鞋有啲casual ...

仲諗住皮鞋都夠做 唔通真係要買對高踭鞋

我無買 阿媽有成十幾對求其借左對
而加天氣熱唔著絲都ok

睇黎我要買返條西裙

一句講哂, 腳靚就西裙, 腳唔靚就西褲

我見有啲smart casual
著深色 未到腳眼個隻西褲都幾好睇

等我行開街去下先

好難想像 相呢

冇影相

唔好咁著好d

見工一定唔得

你地會著返黑色西裙?

係 但我個條有少少直間紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞