搵工搵到好迷茫(6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
我頂唔順頸打咗去上星期in個份
問佢係咪一星期冇通知代表冇offer
佢都答得幾圓同行
話佢地依家仲進行個process
之後話如果佢想請你會自動搵你(廢話)
最後我問佢同post其實請幾多個
佢話唔止一個

唉無機啦

真係越來越頹 壓力又唔知可以係邊釋放
之前啲錢又見底 感情方面又唔順利
我頂唔順頸打咗去上星期in個份
問佢係咪一星期冇通知代表冇offer
佢都答得幾圓同行
話佢地依家仲進行個process
之後話如果佢想請你會自動搵你(廢話)
最後我問佢同post其實請幾多個
佢話唔止一個

唉無機啦

真係越來越頹 壓力又唔知可以係邊釋放
之前啲錢又見底 感情方面又唔順利

都叫你唔好打去問 因為一定hea 你
有時佢地覺得煩反而會好勞氣咁同你講野
所以真係唔洗打上去 完全冇用
我試過send CV去一間公司
佢約左我INTERVIEW
但後來因為有事去唔到, 又因為太早冇人聽電話
我就SEND EMAIL去佢HR@果間公司個名既EMAIL度咁啦…
點知…佢叫我唔應該SEND去佢地果度,因為公司其他人唔知佢地請緊人
咁…jobsdb你地又POST出來……
又唔想人知?
(仲要每次講電話都係細細聲)
加上後來因為連續一星期做野我都接唔到佢電話(覆果陣又冇人聽)
就冇去見LU~
我就SEND EMAIL去佢HR@果間公司個名既EMAIL度咁啦…
點知…佢叫我唔應該SEND去佢地果度,因為公司其他人唔知佢地請緊人
又唔想人知?
加上後來因為連續一星期做野我都接唔到佢電話(覆果陣又冇人聽)
就冇去見LU~

間公司咁古怪嘅
又唔想人知?
就冇去見LU~

間公司咁古怪嘅

仲要係一間幾出名既連鎖餐廳, 但我見咁奇怪就冇再特別去搵番佢(果陣真係唔得閒)
我都搵緊5day輕鬆文職
有沒介紹

大學/醫院 EA/clerk

積極申請緊....

16fg
In咗幾次HA都無聲氣
跟住in第一次大學就請咗
加油呀巴打

巴打IN邊間U咩POST???

EA, EO要有幾年job experience
邊間u就唔講喇

巴打覺得ea 難唔難入? 係咪好多AL放?

競爭都大
AL間間u唔同,新入職最少應該都有12日
我只係遞完信個一個月係最難涯

人人唔同
有人9HEA
有人如常工作
有人做到加零一

我覺得最難捱係裸辭到你有OFFER中間段日子
睇jobsdb,ctgoodjob,真係沒咩值得send

以為新年後個市好D,但冇…

再係咁落去都唔知點算
我都搵緊5day輕鬆文職
有沒介紹

大學/醫院 EA/clerk

積極申請緊....

16fg
In咗幾次HA都無聲氣
跟住in第一次大學就請咗
加油呀巴打

係咪上大學網頁既招聘人才搵?
三大IT畢業...但唔係幾想做本行既工...
紀律部隊又考唔到...
又唔知自己想做咩工...個人無方向無目標真係好灰

眨下眼就到復活節
三大IT畢業...但唔係幾想做本行既工...
紀律部隊又考唔到...
又唔知自己想做咩工...個人無方向無目標真係好灰

浪費 我用 pure science 同你換

我都覺得好浪費...浪費左父母對自己既裁培同期望

眨下眼就到復活節

可能再眨眼就Xmas

眨下眼就到復活節

可能再眨眼就Xmas

想轉工 依家份工未過probation
成日返大陸做野
又一日電話無響過 又無工apply到
好大壓力
好大壓力

兩星期無電話響過了
乜你地好多電話咩
好大壓力

兩星期無電話響過了
乜你地好多電話咩

響親都係AGENT白撞, 一係就呃人公司叫我IN-_-"再唔係就係MBEAUTY
好大壓力

兩星期無電話響過了
乜你地好多電話咩

最多係追我交電話費同銀行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞