日本鐵道消息及旅遊情報交流區(43)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
巴打如果青池得45分鐘係咪太少
淨去青池45分鐘夠晒啦,但想周圍行下就唔夠
睇清楚啲換Pass條款,睇下洗唔洗香港拎兌換證嗰啲
五能線 free pass 係喺售票機買嘅,用果日再行自動改札就得
其實秋田市內係咪冇乜野睇,我諗過如果我去到wespa checkin完,之後先去青池就得45 min
如果係1126先去12湖去車站對面擺低行李1135巴士去12湖,1350返到12湖站拎行李,1430再拎住一大堆行李坐巴士1500到不死不老溫泉浸吓(唔知不老不死溫泉有冇大locker畀我放大gip)
一係就第2日先去青池,去完落秋田
仲以為係去綠色窗口即係去自動閘機入飛先開始計第一日?買完pass再去綠色窗口同佢講想拎第2日指定席劵?上面有巴打話上網留位係hold信用卡錢,我信佢架啦希望中文網唔會同日文網唔同唔好意思好多問題,以前用開都係去counter換pass,未試過自動閘機買pass
湯めぐり帖要住乳頭溫泉先買到
有得放gip,順住去唔好返轉頭
想問下如果12月想答富士回遊
會唔會好易無位? Thanks
其實你得一日都唔會浸得晒,除非你係到此一遊
我記得我嗰時搭頭班白神秋田出發到十二湖轉巴士上去行一圈(唔止去青池)再落返去岩岩好駁到第二班白神
計返應該要差唔多2個鐘
得45分鐘就正如樓上所講只夠睇青池
第一次去東京想問一問
大概會有5日4夜係東京 多數都係圍繞住山手線
大約會去秋葉原 新宿 澀谷 東京
但係有一日諗住去新潟滑雪
上網CHECK左建議坐新幹線但係一程要6000yen 來回姐係成12000yen
係咪應該買東京廣域JR pass用
買啦,但你可以睇下點樣安排前後既日子慳最多錢
鍾意咪搵個下晝去下輕井澤
如果嫌遠,拎pass去下橫濱果邊都慳到
"如果係1126先去12湖去車站對面擺低行李1135巴士去12湖,1350返到12湖站拎行李,1430再拎住一大堆行李坐巴士1500到不死不老溫泉浸吓"
即係咁樣好d?
搵到大釜住住一晚秋田再上大釜住
北越快遞
北越快遞
https://www.jreast.co.jp/tickets/pdfFile.aspx?GoodsCd=2536&No=04
Scan QR code就得

攞指定券同買pass係冇先後次序
日本成日都google translate就算
認真唔譯好過譯
唔該晒
出年3月想去金澤/富山長野,果陣會唔會仲有雪?
妖 唔睇日文都唔知咩黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞