日本鐵道消息及旅遊情報交流區(43)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
慳錢就冇辦法
暫定係肥前山口至諫早轉
佢係得出面一件擋風保暖,一入室內就除。
唔係唔想轉,係蝕太多唔敢接來做
似唔會登陸
即係大機會照飛?
冇人要 一動不如一靜
頂如果我1116去到wespa,最快點都要1535先到十二湖停車場,尾班車1625巴士直去wespa就5點到,唔直去的話,12湖站等jr車就要等1粒鐘d時間好劣
留名
話說如果我網上留五能線位,洗唔洗畀定錢先?因為我打算用五能線pass,同埋係咪都係要去到將網上五能線個留位紀錄換返做實體指定席飛?仲有五能線pass係咪一拎就會生效?可以拎完第2日先生效?
五能線pass唔包指定席
我知呀,就係有巴打提我上東日本留位,但係洗唔洗畀定錢先?我去到係咪就咁拎個紀錄換返指定席劵就得?跟住張pass就另外買,但唔知可唔可以前一日買定,因為班車0809am就開
信用卡會hold數,拿飛果陣自動扣
大約係問日文ekinet 用俾錢的方法買指定席票,乘車券唔使,用pass
由於日光線的新鹿沼駅~下今市駅及佐野線的佐野駅~葛生駅之間修復進度理想,東武鐵道將提早一天,於10月24日全線再開。
https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20191021-00000143-impress-life
上越妙高讀到一舊舊
https://youtu.be/SNnjrFs2Rhg?t=232
21日午後5時頃、東京都のJR湘南新宿ライン赤羽―池袋間を走行していた特別快速列車(高崎発小田原行き)の車内で、乗客の女性が産気づき、赤ちゃんを出産した。JR東日本東京支社によると、通報を受けた消防の救急隊が、母子を病院に搬送したという。

同支社によると、走行中に車内の非常ボタンが押され、池袋駅到着後に駅員らが駆けつけると、女性が車内で出産していたという。

列車は約30分遅れで同駅を出発したが、他の列車に目立った影響はなかった。
咁我理解就係到時去到青森就咁拎指定席劵,唔洗再畀cash(指定席費)咁張pass可唔可以今日拎,聽日先生效同埋白神號11月黎講爆唔爆
可以 你換嗰陣同佢講生效日期就得
剛剛去完
佢用五能線Pass,唔係JR東北Pass

btw 原先我都想用五能線Pass,但因為打風搭唔到Pokemon with you,最後嗰日既名額轉左去五能線用
5能線pass要即拎即用?
呢個未試過答你唔到
話說我人在美國,如果經klook買jr pass係咪冇影響?佢好似係print張紙
同埋除咗klook仲有冇邊個網係平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞