日本鐵道消息及旅遊情報交流區(43)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
巴士同稻荷果邊就逼爆
https://trafficnews.jp/post/91114
新幹線「のぞみ」自由席と指定席どちらを選ぶか? 8割超が指定席 自由席にする理由とは
JR東大撚錢,驚咩
造唔切先係最大問題
最大問題係車體用雙層鋁合金結構
中間有好多窿,亦夾咗好多電線
果個位入咗水就好難乾
打劫本來整緊俾隔離上越用嘅E7先囉
上越E4系續命
俾着我
可行的方法,買早幾班UO,睇下貴幾多百
班六點機就買位,務求盡快入關
住上野,明早頭班車 八點已經到仙台
尾班車 東京開2144 俾我會揀第二日頭班車
拎E7系上越車用呢樣嘢一定㗎啦
車両全体の帳簿上の価格は合わせて148億円にのぼり、部品の一部は再利用することを検討するということですが、会社では、損失分を今年度の決算に計上する見通しです。
https://www3.nhk.or.jp/news/html/20191106/k10012166211000.html

E7 W7除咗車頂冷氣同集電弓仲有咩零件可以重用
冷氣機喺車底
車廂無浸到嘅部件都用得返啩
枱櫈,燈呢d值到幾多錢
早一班貴300
唔洗拎行理同電子報關1805落機
換乘案內尾班2030上到skyliner應該都仲穩陣?
nex就1946
俾我會做的野
六點機 貪平
俾五十確保第七行人走
出去換東北pass
去上野酒店
明早頭班 8點仙台

反正夜車唔覺有乜好處,萬一delay 仲大獲
想知第二日仙台行程係? 要早過8點仙台出發?
多謝巴打解答
原本想去狐狸村 不過公共交通好似太麻煩 應該放棄
去松島既話照巴打提議應該唔會好趕
不過想落機日趕晒交通第2朝可以舒服d出發
坐resort minori好定Toreiyu Tsubasa好?
如果minori,就11am鳴子溫泉坐到1226新庄轉去銀山溫泉再返去
如果toreiyu tsubasa就鳴子溫泉0723am坐去福島,1002坐到大石田1200,再去銀山溫泉再返去
時間上好似夾唔到2架坐晒
點會夾唔到,我上次一日坐晒兩架

你朝早6:40搭新幹線去古川轉車去鳴子溫泉,去到先朝早8點幾,返去搭11:23 Resort Minori去新庄,食完個晏就可以搭15:00 Toreiyu Tsubasa,不過搭到山形好落車轉返仙山線走人,因為架車好慢,佢新庄去山形都要1個鐘(除非想刷山形新幹線里數)
我想去埋銀山溫泉,夾唔到巴士時間
銀山溫泉日日都有得去,兩架觀光車逢星期六日假期先有
通常行鳴子峽會花幾多時間?
諗緊11月16,朝早由鳴山溫泉行去鳴子峽再去中山平溫泉,1132 minori, 1500 Toreiyu Tsubasa去山形轉車返鳴子溫泉,唔知會唔會好chur
同埋如果ekinet拎咗飛,但之後改行程唔坐,再book同一時間其他車會唔會罰錢?
有得用自由席方法嗎?
好似全指定席,本身plan緊11月16淨係由鳴子溫泉去鳴子峽唔用pass,11月17就minori去新庄去銀山溫泉,依日用pass,11月18就未諗到朝早去邊,下就返上野,就一定用pass,但係見到架觀光tsubasa好似幾特別,唔知點搞好
如果最尾一日先去銀山溫泉,1531先由銀山溫泉去到大石田,1533大石田新幹線,應該唔夠時間,我仲要大石田拎返行李,仲未計銀山溫泉巴士唔一定準時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞