日本鐵道消息及旅遊情報交流區(43)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
下一班1727 大石田 會有乜問題
太晏返東京,9點先到巢鴨
一係搬酒店,住近d大石田
你不如打晒成個行程出嚟啦,分到咁樣咁亂都唔知你前前後後點,一日一個回覆咁
啱啱去完大約預一個鐘就乜都夠
巴打由鳴子溫泉經鳴子峽行去中山平溫泉jr要幾耐?
本身就預11月15號由乳頭溫泉去角館再去鳴子溫泉,16就去鳴子峽(但唔知要行幾耐),17坐minori去銀山溫泉即日來回,返鳴子溫泉,18未諗到,淨係知下就要返東京

依家諗緊11月15號照舊,16鳴子峽行到去中山平溫泉(唔知鳴子峽要搞幾耐),跟住1132minori 去轉tsubasa到大石田銀山溫泉,返鳴子溫泉,17就坐多次minori由鳴子溫泉去新庄轉torein tsubasa去山形,1700左右checkin藏王溫泉, 18就坐纜車再返東京,但係好似未有樹冰(?),冇樹冰坐纜車好似有d晒錢
如果唔坐纜車,可以18先去山形搵locker擺低行李再去銀山溫泉,咁16號就鬆動好多
仲有16唔去銀山溫泉的話就可以用少一日東北pass,慳返14號由秋田去田澤湖新幹線飛
https://www.youtube.com/watch?v=0-A9DDtGW1k
JR北海道室蘭本線室蘭発苫小牧行き普通列車が苫小牧駅4番線に入線する。
原來佢有16/17兩日,咁諗得咁辛苦做咩,咪一日鐵膠坐齊兩架車一日去銀山溫泉

住得鳴子溫泉咁16號朝早去又得、17號朝早去都得
就係唔知趕唔趕到朝早鳴子峽,同一朝早1123要去到中山平溫泉坐車落銀山
你朝早7點去行,4個鐘爬都爬完
唔住巢鴨得唔得
book咗啦,巢鴨平呀嘛上野山手線過去都好快
如果我16號去完鳴子峽唔去銀山溫泉,仲有乜地方好去?當日我應該唔用pass,除非坐得貴過秋田去田澤湖
鳴子峽應該唔夠你hea全日
所以其實諗諗吓,不如14就自費新幹線去田澤湖,16就8點行路入鳴子峽(冇巴士,所以我唔知要幾多時間先入到去) 1123中山平溫泉resort minori轉去銀山即日來回,17就torein tsubasa+minori入藏王住一晚,18朝早就坐纜車又好乜都好,去山形附近行吓之後返東京,咁樣時間好似好用好多

btw我以前坐新幹線都係用pass未試過另外買,咁我上網買完指定席,係咪可以前一日去賣飛嘅機到買(我第2日7點幾就上車)?d機有寫明係賣新幹線飛?
同埋torein tsubasa個足湯值唔值得浸?
有冇巴打知道東海道新幹線富士山張相係邊影?
https://www.taito.co.jp/dengo/news/4118
電車でGO竟然叫得郁JR東海
但同大家公投期望相差好遠
邊度有得睇投票結果?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞