日本鐵道消息及旅遊情報交流區(43)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
所以掉返轉群馬栃木茨城對當地人可能好無去旅行既feel
尤其首都圈民,對佢地來講可能只係遠小小既西貢

同埋佢地既景點都可能好多人唔知其實係邊個縣
suit最後一集夏休み日本一周の旅live有7000人睇
不過其實我都幾鐘意睇佢旅行
好羨慕佢可以環日本一周旅行
又要新幹線起個站吸引遊客到訪但又唔肯將長崎本線轉3rd sector
搞到JR九州都怕左你,plan新幹線兜路兜去機場隔離
column嚟啫
唔代表JR九州立場
如果呢個方案都唔得睇怕要過有明海
因鐵除咗札幌附近啲線同埋特急之外你用埋我果份
仲有港豬都係CTS出入根本唔需要煩dropoff surcharge
筑後船小屋>佐賀機場南面的海底通過>武雄溫泉,完全MISS佐賀.
其實雄武溫泉都係佐賀縣,點解佢地咁順攤
定呢個唔係佐賀縣只係佐賀市度縮
係咪當初話用可變軌距列車令佐賀市嗰段長崎本線唔洗上下分離唔洗變3rd sector先應承
新鳥栖至武雄温泉段如果用到FGT佐賀縣係一蚊都唔使出,起標準規格新幹線要嘔多660億yen出來
佐賀縣最近幾年財政儲備得700-900億yen,而預算未來十年,平均每年財政盈餘只係得4億yen,起新幹線條數縣政府根本負擔唔到
簡單一句,支出同收入不相等,之後仲要冇特急,快十分鐘,俾多三千円應該冇人接受

同埋按地域分怖,一半佐賀市町應該唔想科水

結果,一係國家full pay 否則就等
想問下日本成田機場出境係咪已經改咗用自動閘口,唔會再係passport到cup個出國印?
係,但可以出完境去counter吸返
原來中央本線開番
上次福岡走特登行過去比本pp佢cup條友yep手叫我走
在啦幹
由於太早book, 住上野,到時邊到有就去邊度
https://jr-central.co.jp/news/release/_pdf/000040122.pdf
JR東海、ハイブリッド次期特急車両は「HC85系」シンボルマークも発表
連日本人都犯呢個錯
你咁講我先發現我一直睇左做「請不要再搭此車。」
2022年先換
online預約指定席,有冇話去咩站拎飛會排隊排短d時間如果同時間兌換東日本東北pass,係咪會自動當我用張pass去拎張指定席飛?
文字藝術師logo
JR東海道新幹線,非東海道新線宣傳唔好咁高要求啦
唔好朝早太遲係羽田排就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞