[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Um pro 30入水 擺左落米缸一個禮拜 左邊隻耳機出唔曬聲 有冇得救?
推一下 順便想問好似手機聽歌joox Apple Music 嗰啲係壓縮音源檔? 係咪會大幅影響聽歌質素
平時巴打們用開咩聽?
求link
大家點清潔對耳筒
第一次研究想問下呢d 係咪搵笨
好似好抵 又美國造
印象中市面大部分聽歌app都會將啲歌壓縮到同320kbps mp3檔 / aac檔差唔多嘅質素, 少部分聽講有提供無損嘅質素
用電話聽呢類型檔同聽無損(flac / hi-res)係會聽得出有少少分別 (e.g. 音樂聲會清啲, 少啲雜音)
但分別不大 (我以前用LG V20 + 佢電話送嘅B&O cheap cheap耳機聽)
早兩年轉左用player聽無損/hi-res 就開始返唔到轉頭
之前買左部Pioneer XDP-30R, 依家用A&K SP1000M
淘寶
部嘢兩皮 無咁多budget
不過都thanks bro
有冇人知xm4幾時出
日本歌就MORA,其他就HD TRACK,MORA一定要VPN,同用唔到香港信用card,我用webmoney買。
如果用電腦,佢有個downloader的,唔洗用網頁版download。
慳少少Final E2000
分析力 +平衡度高+3000以下=sony ex800st
唔該晒咁多位師兄
邊度重有得買?
日本寄返黎
新手一問。請問做運動無線耳機 有冇推介?筆直1000左右
想問下煲耳機係未求其插住隻耳機播歌就得?定播YouTube d 煲耳機片?
唔該哂師兄
隻im50斷咗針
有冇類似咁上下嘅推薦
我見e2000唔錯 但我鐘意掛耳同可以換線多啲
LS200囉
利申:用緊LS200同Campfire audio io
隻im50斷咗針
有冇類似咁上下嘅推薦
我見e2000唔錯 但我鐘意掛耳同可以換線多啲
LS200囉
利申:用緊LS200同Campfire audio io仲有LS50
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞